יום חמישי, ספטמבר 12, 2024
מקצועי

מתכונים לשבת – המומלצים ביותר

הארוחה החשובה ביותר בשבוע היא ארוחת השבת. כולם מתכנסים יחד סביב השולחן, מברכים על היין ועל החלות וטועמים יחד מהמאכלים הנהדרים. אם גם אתם מחפשים מתכונים לשבת, הנה לכם חמישה מתכונים מומלצים ביותר.

עוף בתנור בלימון ודבש:

אם אתם מחפשים אחר מתכונים לשבת, שישאירו טעם מיוחד בפה של הסועדים – המתכון הזה הוא ללא ספק מתכון שכדאי להכיר. מדובר על מתכון מלא בטעמים, עם עוף ותפוחי אדמה טעימים בתנור.

המרכיבים:

לעופות:

  • חבילת שוקיים וכרעיים (אפשר רק שוקיים או רק כרעיים, לפי טעמכם האישי)
  • 3 כפות שמן זית 
  • 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי 
  • כף תבלין כוסברה יבשה 
  • כפית אבקת שום 
  • כפית פפריקה אדומה מתוקה 
  • כפית מלח שטוחה 
  • כפית שטוחה פלפל גרוס 
  • 2 כפות דבש 
  • חבילת גבעולי טימין 
  • 2 ראשי שום 
  • 2 לימונים חתוכים לפלחים 

לתפוחי האדמה:

  • 3 תפוחי אדמה גדולים קלופים
  • כף שמן זית
  • כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

בשלב הראשון, חממו מים בסיר עם כף מלח. בזמן שהמים מתחממים, קלפו את תפוחי האדמה וחתכו אותם לצורה הרצויה. כשהמים רותחים, הכניסו את תפוחי האדמה ובשלו אותם למשך כ-10 דקות עד לריכוך תפוחי האדמה.

הכניסו לקערה את התבלינים השונים, המצוינים ברשימת המרכיבים של העופות. ערבבו הכול ביחד והכניסו את העופות לרוטב.

חממו תנור ל-200 מעלות וסדרו בתבנית נייר אפייה. הניחו על נייר האפייה גבעולי טימין ושיני שום חתוכות גס. על גבי זה, הניחו את העופות המתובלים, פזרו את הרוטב שנשאר והברישו אותם היטב. הוסיפו על גביהם את תפוחי האדמה המתובלים ופלחי לימונים. הכניסו לתנור לצלייה של כשעה ורבע. יש לשים את התבנית בשלב אחד מתחת לאמצע התנור, כדי שהעוף לא יישרף מלמעלה.

מספר מנות: 3.

קושי: בינוני.

זמן ההכנה הכולל: כשעה ו-55 דקות.  

קציצות בקר ברוטב עגבניות וקינמון:

אם אתם אוהבים בשר, אין ספק שתאהבו את המתכון הזה, שאפשר לאכול לצד אורז או פירה תפוחי אדמה. מדובר על מנה חורפית נפלאה, שמשלבת קציצות בקר עם רוטב עגבניות וקינמון.

המרכיבים:

לתערובת הקציצות:

  • קילו בשר בקר טחון (אפשר להשתמש גם בבשר חזה עוף טחון)
  • צרור פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
  • שורש פטרוזיליה מגורד היטב
  • 100 גרם פירורי לחם
  • 2 ביצים
  • כף קינמון
  • כף מלח
  • כף אבקת סודה לשתייה

לרוטב:

  • פחית עגבניות מרוסקות
  • 2 בצלים לבנים בגודל בינוני
  • 2 בצלים סגולים בגודל בינוני
  • 4 שיני שום
  • כוס מים רותחים (במידת הצורך אפשר להוסיף עוד מים רותחים)
  • 3 עגבניות שרי מכל הסוגים, חתוכות גס
  • כף כמון
  • כף מלח
  • פלפל שחור טחון
  • כף אבקת שום

אופן ההכנה:

להכנת כדורי הבשר, הכינו תערובת מהבשר הטחון, הקינמון, פירורי הלחם, אבקת הסודה לשתייה, שורש הפטרוזיליה המגורד, צרור הפטרוזיליה, המלח ושתי הביצים. ערבבו את כל המרכיבים היטב וצרו כדורים בגודל קטן-בינוני. הקפידו שכדורי הבשר לא יהיו גדולים מדי.

להכנת הרוטב, מזגו שמן זית לסיר וטגנו בו בצל לבן ובצל סגול. לאחר מכן, הוסיפו את שיני השום והמשיכו לטגן עד להשחמה. שפכו לסיר עגבניות מרוסקות וערבבו היטב. לאחר מכן, הוסיפו את עגבניות השרי, את המלח ואת המים הרותחים. סגרו את המכסה ובשלו למשך מספר דקות. בהמשך, הוסיפו פלפל שחור טחון, אבקת שום וכמון, ערבבו ובשלו למספר דקות נוספות, עד שתראו שהרוטב התאחד. בשלב הזה, אפשר להוסיף את כדורי הבשר לרוטב, לכסות ולבשל במשך כ-45 דקות או קצת יותר על להבה נמוכה-בינונית.

מספר מנות: 4.

קושי: בינוני.

זמן ההכנה הכולל: כשעה ו-15 דקות.

חומוס ביתי מהיר:

מתכונים לשבת לא מוכרחים להיות מתכונים של מנות עיקריות. גם הסלטים הם חלק בלתי נפרד מהארוחה. אם אתם רוצים להפתיע את המשפחה או את החברים שלכם בסלט מיוחד במיוחד, אתם יכולים להכין להם חומוס ביתי מהיר, שאפשר לעשות ב-10 דקות עבודה. בחומוס הזה יש גם כפית חמאת בוטנים טבעית, שמעניקה טוויסט מעניין לחומוס, אבל בהחלט אפשר לוותר עליה.

המרכיבים:

  • קופסת שימורים של גרגירי חומוס מוכנים לאכילה
  • חצי לימון בינוני-גדול סחוט טרי (25 גרם מיץ לימון)
  • 3/4 כוס טחינה גולמית (180גרם)
  • כפית חמאת בוטנים 
  • 1/4 כוס שמן זית (60 גרם)
  • 2 שיני שום כתושות 
  • 95 גרם קוביות קרח
  • כפית כמון 
  • כפית מלח גס 

אופן ההכנה:

הכניסו את כל המרכיבים למעבד מזון וטחנו היטב. למרקם דליל יותר, יש להוסיף כמות גדולה יותר של קרח. למרקם סמיך יותר, יש להוסיף פחות קרח. אפשר גם להוסיף תבלינים נוספים לפי הטעם. אם יש צורך, אפשר לפתוח את המעבד, לערבב את המרכיבים ולטחון שוב כדי לקבל את המרקם הרצוי. כשתגיעו למרקם הרצוי, העבירו את החומוס לקופסה, שמרו במקרר והגישו לשולחן השבת.

מספר מנות: 4.

קושי: קל.

זמן ההכנה הכולל: כ-10 דקות. 

מטבוחה מרוקאית חריפה:

עוד מתכון לסלט מושלם לשבת הוא המתכון הזה למטבוחה מרוקאית חריפה אמיתית. מדובר על בישול ממושך, אך אם אתם אוהבים חריף, זה ללא ספק שווה את זה.

המרכיבים:

  • קילו עגבניות מגי (אפשר להשתמש גם בסוגים אחרים, אבל עגבניות מגי הכי מומלצות)
  • 6 שיני שום כתושות 
  • 2 פלפלים ירוקים חריפים 
  • כף פפריקה מרוקאית מתוקה בשמן (אפשר גם חריפה)
  • כף סוכר לבן או חום
  • חצי או שלישכוס שמן קנולה 
  • כפית מלח 
  • כפית צ’ילי גרוס (לא חובה)

אופן ההכנה:

בשלב הראשון, חרצו איקס בחלקה העליון של על עגבנייה. לאחר מכן, טחנו שני פלפלים חריפים על מחבת והכניסו אותם לקופסה קטנה עם מכסה סגור, כדי שיהיה קל לקלף אותם אחר כך.

הכניסו את העגבניות לסיר, הוסיפו מים חמים והביאו לרתיחה על הגז. בשלו את העגבניות למשך כחמש דקות, עד שתראו שהקליפה מתחילה להתנתק מהן. הוציאו את העגבניות מהסיר, קלפו את הקליפות וחתכו את העגבניות לקוביות. שימו את העגבניות החתוכות בקערה עם מסננת, כדי שכל הנוזלים יצאו. המטרה היא שכמה שפחות נוזלים ייכנסו לסיר שבו מבשלים את המטבוחה.

בשלב הבא, הוסיפו לסיר חדש שתי כפות שמן. כשהשמן רותח, שימו בסיר את שיני השום הכתושות ואם אתם אוהבים חריף, גם את כפית הצ’ילי הגרוס. יש לטגן את השום כחצי דקה עד דקה, עד שהוא מזהיב מעט. יש להקפיד שלא לשרוף אותו.  לאחר מכן, הוסיפו את העגבניות החתוכות ובשלו ללא מכסה כשעה על להבה נמוכה. ערבבו מדי פעם כדי שלא תישרף התחתית. הנוזלים אמורים להתאדות.

בזמן שהעגבניות מתבשלות, גשו להכין את הפלפלים הירוקים החריפים. קלפו את הקליפה מתחת למים וחתכו אותם לקוביות קטנות. אם תרצו שהם יהיו פחות חריפים, תוציאו מהם את העורקים ואת הגרעינים. שמרו אותם בצד.

לאחר שעה על הגז, הוסיפו לסיר של העגבניות את הפלפלים הירוקים החריפים. בנוסף, הוסיפו את הפפריקה המרוקאית בשמן, מלח, סוכר וחצי כוס שמן וערבבו הכול היטב. המשיכו לבשל במשך כשעתיים על אש נמוכה מאד וללא מכסה, עד שהמרקם הופך לריבתי. חשוב לערבב מדי פעם כדי שלא תישרף התחתית. אפשר גם לטעום מדי פעם כדי לתקן תיבול. לקראת סוף הבישול כדאי להוציא שמן מתוך הסיר כדי שהמטבוחה לא תהיה שמנונית מדי.

מספר מנות: 1.

קושי: בינוני.

זמן ההכנה הכולל: כשלוש וחצי שעות.

עוגת תפוחים בחושה פרווה:

איך אפשר לסיים רשימת מתכונים לשבת בלי קינוח, שירחיב את לב הסועדים? המתכון של עוגת תפוחים בחושה פרווה הוא מתכון קל, שמתאים במיוחד לסעודת שבת בשרית ולכל מי שאוהב תפוחים.

המרכיבים:

  • 4 ביצים בגודל L (או לחילופין, 3 ביצים בגודל XL או 5 ביצים בגודל M)
  • כוס ורבע סוכר (כ-225-250 גרם סוכר)
  • 5 תפוחים בגודל בינוני
  • כפות גדושות סוכר חום דמררה 
  • כפית דבש 
  • כפית קינמון (אפשר גם 2 כפיות)
  • כוס שמן קנולה (250 מ”ל)
  • 2 כפיות גדושות אבקת אפייה 
  • כ-2 כוסות קמח לבן, עדיף מנופה (285 גרם)

אופן ההכנה:

הפעילו תנור על 180 מעלות. בקערה, ערבבו היטב את הביצים והסוכר והניחו בצד. לאחר מכן, קלפו את התפוחים וחתכו לקוביות גסות, העבירו אותם לקערה גדולה, הוסיפו שתי כפות סוכר חום דמררה וכפית דבש וערבבו היטב. שפכו את תערובת הביצים והסוכר לקערה עם התפוחים. הוסיפו קינמון, שמן, אבקת אפייה וקמח לבן וערבבו הכול היטב עד שלא יהיו גושי קמח והכול הופך לעיסה אחת. בשלב הזה מומלץ לטעום מהעיסה כדי לבדוק אם היא מספיק מתוקה עבורכם.

בשלב הבא, רפדו תבנית בקוטר 24/26 בנייר אפייה ושפכו את התערובת פנימה. הכניסו את העוגה לתנור לשלב אחד מעל השלב האחרון והשאירו אותה שם למשך כ-35-40 דקות. כדאי לבדוק את העוגה אחרי 30 דקות, כדי לוודא שלא נשרפה. בתום זמן האפייה, יש להכניס קיסם לעוגה ולבדוק אם הוא יוצא חלק. אם כן, סימן שהעוגה מוכנה. אחרי ההוצאה מהתנור, יש לצנן את העוגה ולאחר מכן להכניס למקרר או למקפיא.

מספר מנות: 1.

קושי: קל.

זמן ההכנה הכולל: כ-45 דקות. 

כתבה זו נכתבה על ידי בלוג האוכל פודיק – אוכל טעים בצ’יק (שחר חן)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *