הסיפור על חוני המעַגל הזה הוא עלינו היוצרים, על הסופרים ועל המשוררים. כמה אנו יגעים לנטועַ עצים של מלים בתוך התרבּות שלנו. כמה מתייגעים אנו. ואיננו יודעים מתי השְתילים שאנו נוטעים יִתנו פרי, וּלמי. התרבות נבנֵית נדבךְ על נדבךְ , נטיעה על נטיעה, וכך אנו יוצרים בַּעמל כפינו את הרפובליקה העברית. וכשם שנטעו אבותינו לנו, אף אנו נוטעים לבנינו. וכשאנו נוטעים, אינֶנו מתעַלמים מהַנטיעות של אבותינו. אדרבא, אנו בונים את הנדבך שלנו , איש איש בסַדנת היוצר שלו, אִשה אִשה בסדנת היוצר שלה, אנו עמלים ובונים על הנדבכים שקָדמו לנו.
חג השבועות שיצוין בקרוב מביא עימו ריח של התחלות חדשות. הוא מגיע אחרי תהליך ארוך של ספירת העומר ולוקח אותנו היישר מיציאת מצרים אל המעמד המרגש של מתן תורה בהר סיני. אמנם שבועות הוא החג האחרון בלוח השנה העברי ומסיים את ספירת העומר, אך הוא גם מסמל התחלות חדשות, שכן שמו הנוסף הוא "חג הביכורים" הקשור בהבאת הפירות הראשונים של השנה. ד"ר סוזי קגן, יועצת פסיכולוגית בכירה, בעלת קליניקה לטיפול משפחתי ומרצה באוניברסיטת בר- אילן, מעניקה מספר טיפים להתחלות חדשות בחג השבועות:
רעיון מאלף; כשנתקלים בשלילה, במישהו שנכשל – לא בורחים, לא מוותרים על הנכשל; להיפך, מצמידים אליו את מי שיכול לעזור לו ובשני המימדים, המימד הרוחני (להאיר) והמימד הגשמי (ברכה). השבת אנחנו מתחילים לקרוא בספר במדבר את פרשת במדבר וזה יוצא בערב חג השבועות, שהוא חג מתן תורה שניתנה לנו במדבר.
ארץ ישראל יושבת על התפר שבין ארץ המזרע לבין הישימון. מדובר ברצועה צרה הנהנית מממטרי חורף, המוקפת מכל עבריה במדבר צחיח. הניגוד, שבין המדבר ותושביו הנוודים ובין הארץ הנושבת על חקלאיה, שיחק תפקיד מכריע בעיצובו של עם ישראל. סגולותיה של הארץ ושבעת המינים שנשתבחה בהם מוצגים בדברים ח' מיד לאחר תיאור מסע הנדודים במדבר במשך ארבעים שנה. למרות ששבעת המינים מופיעים במקרא בשמותיהם, הכינוי עצמו, המאגד את "שבעת המינים", ניתן להם לראשונה רק בתקופת המשנה.
לקראת שבועות, אלכס סטוקונוב מנהל חדר הכושר במרכז קנדה במטולה (בעל 7 מדליות זהב כ"מר ישראל") מייעץ איך לעבור את החג ולשמור על הגזרה. אלכס מסביר כי שולחן החג עמוס במגוון רב של מאכלים עתירי קלוריות ולכן כדאי להיות מודעים לתכונותיהם ולצרכם באופן מושכל. כמו כן, מזהיר סטוקונוב מפני הקינוחים הקטנים שנראים תמימים אך טומנים בחובם מנה גדושה של שומנים וקלוריות.
בחג השבועות נוהגים לאכול שלל מאכלי חלב החל מגבינות שונות ומגוונות וכלה במיני מאפים, עוגות וקינוחים. לחלב ומוצריו תרומה רבה לגופנו ובריאותנו - תכולת הסידן הגבוהה בחלב חיונית בכל גיל, החל מגדילה תקינה בילדים ועד למניעת אוסטיאפרוזיס במבוגרים. עם זאת, אף על פי שנדמה לנו לפעמים שארוחה חלבית היא קלה יותר מארוחה בשרית ולכן גם דלה יותר בקלוריות, לא כך הדבר.
ההבדל בין חג השבועות שבו קיבלנו את התורה ולאחריו נכשלנו בחטא העגל ובין שמחת תורה, היום בו מסיימים את התורה ומתחילים מחדש, הוא ההבדל שבין צדיקים לבעלי תשובה