אימגו מגזין מאמרים

כתב עת בנושאי תרבות ותוכן

המתכונים הסודיים ביותר בעולם


עוף מטוגן
עוף מטוגן

אם יש סוד שממש קשה לשמור בבטן (תרתי משמע...) זה מתכון של מאכל או משקה. שפים מקצועיים יודעים לזהות כמעט את כל המרכיבים של מאכל שמוגש להם בתוך ביסים ספורים, ויש תכניות בישול ריאליטי שבהן המשתתפים מתחרים ביניהם מי מזהה כמה שיותר חומרי גלם ותבלינים במבחן טעימה. קשה מאוד להערים על חוש טעם מפותח, ובכל זאת, יש מתכונים סודיים שאף אחד בעולם לא הצליח לחשוף עד היום.
פעם בכמה שנים קופץ מישהו שטוען שהוא גילה את הנוסחה של משקה הקוקה קולה – הסוד השמור ביותר של תעשיית המזון והשתייה כבר למעלה מ-125 שנים. באחד מן הסיפורים המפורסמים מככבת תכנית רדיו אמריקנית שלכאורה חשפה את הנוסחה האגדית והפיצה אותה ברחבי הרשת.  חברת המשקאות הכחישה כמובן מכל וכל את הפרסום הזה.

כיצד המתכונים הסודיים ביותר בעולם מצליחים להישמר מפני כל המתחרים, העיתונאים וההאקרים, בעוד שסודות מדינה נחשפים חדשות לבקרים?

קאנטקי פרייד צ'יקן

יש עוף מטוגן ויש קאנטקי פרייד צ'יקן, זאת יגיד לכם כל אמריקאי. המתכון המלא שכולל את הרוטב והתיבול המדויק כתוב בעיפרון על גבי נייר מצהיב, שמאוחסן בתוך כספת שנעולה בתוך כספת נוספת, שמוקפת בגלאי תנועה, מצלמות ושומרים.
כל אחד מן הספקים של הרשת מייצר מרכיב שונה מן המתכון, ולבסוף מחשב-על מערבב את המרכיבים. כך אין ספק אחד שיודע את המתכון המלא. גם אם מישהו יצליח לשים יד על המתכון, יהיה לו קשה מאוד לעלות על הכמויות המדויקות, זמן הבישול הנכון ואפילו על הטמפרטורה.
 
הצ'יפס של מקדונלדס

לפעמים נדמה שהסוד הגדול הוא כמויות המלח המטורפות בהן טבולים פלחי תפוחי האדמה. לדברי מנהלי הרשת, הסוד הוא בתפוחי האדמה עצמם, שניחנים בעמילן גבוה. תהליך הגידול שלהם, שיש תחתיו מעטה של סודיות, נועד להבטיח שבכל מקום בעולם יהיה לצ'יפס בדיוק אותו הטעם.
ישנן דעות שהסוד בכלל טמון בטמפרטורת הטיגון ובסוג השמן, וגם בטכניקה של טיגון פעמיים – מטגנים, מקפיאים ואז מיד מטגנים את הצ'יפס הקפוא.
כך או אחרת, זה לא סוד שלמקדונלדס יש מעבדות שמהנדסות להם את המזון כדי שיהיה הכי ממכר עבור הצרכנים, וכל הסיפורים מסביב אמורים להסיט את תשומת הלב מן "הסוד" הזה.

ד"ר פפר

האח, ד"ר פפר הוא אחד מן המשקאות שהיינו רוצים שיהיה קל יותר למצוא על המדפים בארץ. ניסיתם פעם לחשוב עם עצמכם, איזה טעם יש למשקה הזה? אין טעם ברור ומוגדר היות והמשקה מורכב מ-23 טעמים שונים!
ד"ר פפר הוגש לראשונה בשנת 1885 בעיר וואקו בטקסס, אבל מקורו המדויק מסתורי בדיוק כמו המתכון. מספרים שהוא הומצא כתרופה לבעיות עיכול, אבל לא בטוח שזה נכון. יש איזו אגדה אורבנית שהמשקה בכלל עשוי ממיץ שזיפים למרות שהנהלת החברה טוענת שזה אינו אחד מ-23 הטעמים שמרכיבים את המשקה. טוב, אז אם נלך בשיטת האלימינציה כבר ירדה אופציה אחת.

 נכתב בשיתוף עם סוגת החולקת עם הגולשים שפע של מתכונים בהחלט לא סודיים, לכל עונה, לכל מצב רוח, מתכונים לפסח, ראש השנה, שבועות ועוד המון טעמים!

תגיות נושא: 
מאמר מקצועי\פרסומי

תגובות

מחקר מעמיק

הייתי שמחה לראות מחקר מעט מעמיק יותר על הנושא, אך אין ספק שהנושא חשוב, והגשת אותו באופן משעשע, נוקב ואמיתי.
קראת לילד בשמו וזה מה שחשוב - התזונה המעובדת והתעשייתית עוד תהרוג את כולנו.

הוסף תגובה חדשה

CAPTCHA

משהו קטן לוודא שאינך רובוט. משתמשים רשומים מדלגים

ענה לשאלה / השלם את החסר

הנצפים ביותר

מאמרים נוספים מאת ענבל זינגר