אימגו מגזין מאמרים

כתב עת בנושאי תרבות ותוכן

תשע המסעדות הטובות ביותר במקאו


הבום של בתי הקזינו במקאו הפך את העיר ללאס וגאס של סין, ובמקביל נפתחו בה מסעדות רבות ברמה גבוהה, שהצטרפו למסעדות פורטוגזיות כפריות רבות, ממורשת השלטון הקולוניאלי. שני הצדדים של מקאו, גן העדן המפואר של המהמרים, והמחוז הקולוניאלי הרגוע, ניכרים במסעדות אלו, הנחשבות לטובות ביותר כיום במקאו.

רובושון או דום

ממוקמת בקזינו גרנד ליסבואה המדהים, השולט בקו הרקיע של מקאו עם עיצוב בהשראת פרח הלוטוס. המסעדה נחשבת למעודנת ביותר במסעדות היוקרה הרבות של מקאו. היא זכתה לשלושה כוכבי מישלן, והיום היא המיזם האחרון של השף הכוכב הצרפתי ז'ואל רובושן, ששומר על המוניטין שלו עם מצוינות חדשנית וקולינרית אותה רכש בעשרות השנים האחרונות.

השף הבכיר פרנקי סמבלט המציא יצירות מדהימות כגון קוויאר עם קרם אניס, פריקסת פטריות עם פרמזן, ולחי חזיר מטוגנת עם פונדנט חצילים, קונפי עגבניות וג'לי בזיליקום, אשר כולם משלימים את הנוף הפנורמי שיש למקאו להציע, המשתקף ממיקום המסעדה בקומה ה-43 של המלון.

חדר טעימות

זכתה בכוכב מישלן הראשון שלה בשנת 2012. מסעדה זו מנוהלת על ידי השף הגסטרונומי גיום גאליוט, המדהים ביצירות התפריט המסתובב של המסעדה, שלקח את ההשראה ממסורות קולינריות מרחבי העולם על מנת לייצר מטבח צרפתי אזורי עכשווי.

מנות כמו לובסטר עם ביצה עלומה ברוטב יין אדום, גזר מתוק, סלק ושליו צרפתי קלוי עם מחית סלרי, ברוטב מעודן. טליאטלה הקישואים היא השיא של תפריטי חדר הטעימות. המסעדה מציעה גם תפריט שף, המבצע שימוש במיטב המרכיבים של היום כדי לאפשר לגאליוט לעבוד עם הקסם הקולינרי שלו.

המטבח של טים

מסעדה נוספת בעלת שני כוכבי מישלן, הנחשבת לאחד המקומות הטובים ביותר למנות קונטונזיות. המנות בדרך כלל נועזות בטעמיהן, עם דגש על טריות החומרים ועידון מינימליסטי של טעמים המאפיינים בדרך כלל מסעדות קלאסיות של כוכבי מישלן.

המנות המסורתיות מקבלות ספין טרי על ידי השף המנהל יאו טים לאי. מנות הדגל, כגון סרטני גביש המלך, טופר סרטנים טרי שלם מטוגן עם מלון חורף, ובטן חזיר מופצת עם ירקות במבוק חמוצים, מבושלים בשלמות.

מסעדת פרננדו

עדות להשפעה העמוקה שהייתה לפורטוגל במקאו בתקופת השלטון הקולוניאלי שלהם באזור. מסעדת פרננדו היא אחת המסעדות הכפריות הטובות בעיר. ממוקמת על חוף האק סה, הכרוכה במסע ממרכז הרצועה, אבל האוכל הלבבי והטעמים העשירים שווים את הטיול.

מנות ענקיות ואספקה מוכנה של סנגריה מביעים על האותנטיות הפורטוגזית הקלאסית. מנות כגון חזיר עיר, סלט בקלה, עוף צלוי וצ'יפס, או הסרטנים המעולים בשום טעימים מאוד, וחלל הבר הנרחב מעיד על ההילולה של מסעדת פרננדו, הממשיכה לעיתים קרובות אל תוך הלילה.

פורטופינו. ממוקמת בוונציאני מקאו, נחשבת לאחת המסעדות האיטלקיות היוקרתיות של מקאו, ופיתחה מוניטין של אחת המסעדות הטובות ביותר בעיר. הקלאסיקה האיטלקית מדהימה את הסועדים עם מנות כגון 'הסגנון הליגורי', מולים, צדפות, סרטנים וקלמרי ברוטב עגבניות פיקנטי עם לינגווני, ופיורנטינה אל קיאנטי, סטייק טי בון במרינדה עם יין קיאנטי. המסעדה מציעה אווירה של איטליה הקטנה ומגישה ארוחות גם תחת כיפת השמים על המרפסת החיצונית המדהימה שלה.

המאפייה של הלורד סטאו

עם סניפים ברחבי מקאו, כולל במלון וונציאני, המאפייה של הלורד סטאו היא מוסד במקאו שגרר חקיינים רבים בכל רחבי האזור. היא נפתחה על ידי הלורד האנגלי סטאו בשנות השמונים המאוחרות, ומתמחה במנה הפורטוגזית "פאסטייש דה נאטה", עוגות ביצה עם מתכון אותו יצר סטאו בליסבון, ושינה עם מספר נגיעות טעם של המטבח האנגלי.

עוגות ביצה אלו מהוות כעת את הסמל של מקאו והמאפייה המקורית של הלורד סטאו היא אטרקציה תיירותית בפני עצמה. חנויות טארט ביצה מפוזרות ברחובות מקאו, אבל המסעדה של לורד סטאו נשארה הטובה ביותר.

המסעדה 8. מסעדת גרנד ליסבון 8 נוספת, שומרת על הקזינו של המלון כתחנת הכוח הגסטרונומית של מקאו, עם שני כוכבי מישלן, ומנות מעודנות מאוד של דים סאם ומנות קנטונזיות אחרות. המסעדה מציעה יצירת מנות חדשות מדהימות, כמו גם את כל הקלאסיקות להן ניתן לצפות במסעדת דים סאם מסורתית. האווירה אינטימית, אלגנטית, ואידיאלית לאכילה המשותפת שאופיינית כל כך למזון הקנטונזי. המגוון המדהים של חמישים סוגי דים סאם אומר שגם סועדים מנוסים ימצאו משהו חדש ליהנות ממנו.

איל ויד ריקה, המסעדה במנדרין אוריינטל. עיצוב המשלב גסטרונומיה עם אוונגרד. מסעדה זו מציעה נופים רחבי ידיים מעל ים סין הדרומית ואגם נאם ואן. קירות האבן הטבעיים של המסעדה עם תאורה חושנית יוצרים אווירה מלהיבה, המשולבת כל הזמן עם מנות מפתיעות כמו בצל לבן וגבינה, לובסטר בוסטון וכרובית, הנחשבים לניסויים ייחודיים בפוטנציאל הקולינרי.

אצל אנטוניו. מסעדת מקאו לבבית ומסורתית, אותה קשה להחמיץ בטיול בעיר. האווירה הכפרית המקסימה שלה משלבת מצע מנות באיכות קולינרית גבוהה מאוד, וזכתה לכוכב מישלן בשנת 2012. מנות הדגל כמו גבינת העיזים המוקרמת עם שמן זית ודבש, המוגשת על טוסט במגע פורטוגזי, והסרדינים על גריל פחם עם תפוחי אדמה מבושלים וסלט פלפלים ירוקים, מציגות את כישרון המטבח הפורטוגזי לבישול מושלם של פירות ים.

תגיות נושא: 
מאמר מקצועי\פרסומי

הוסף תגובה חדשה

CAPTCHA

משהו קטן לוודא שאינך רובוט. משתמשים רשומים מדלגים

ענה לשאלה / השלם את החסר

הנצפים ביותר

מאמרים נוספים מאת אבישי חאליסי