אימגו מגזין מאמרים

כתב עת בנושאי תרבות ותוכן

לא רק שניצל - גיוון הרגלי האכילה של ילדיכם


לא רק שניצל - גיוון הרגלי האכילה של ילדיכם
לא רק שניצל - גיוון הרגלי האכילה של ילדיכם. 123rf stock photo

אצל ילדים רבים נושא האוכל הוא סוגיה רגישה. ילדים רבים לא אוהבים לאכול באופן כללי ועוד רבים מהם לא ממש אוהבים לגוון. העדר הגיוון עלול להיות נושא בעייתי זאת משום שילדים מוכרחים לקבל את כל אבות המזון, הויטמינים, המינרלים וכל יתר הרכיבים שהם זקוקים להם. מאחר ואי אפשר לקבל את כל הרכיבים החיוניים בסוג מזון אחד חשוב מאד לגוון ולאכול מכמה שיותר סוגי מזון שונים בכדי להרחיב את היריעה.

אחת הדרכים הטובות ביותר לעודד ילד לאכול היא לערב אותו בתהליך. ככל שהוא יהיה מעורב רגשית כך הוא יפתח יותר מוטיבציה לבחון את פרי יצירתו. ישנו מגוון עשיר למדי של מתכונים לילדים, כאלה שתוכלו לבשל בקלות ובכייף יחד עם הילדים וזאת תהיה חגיגה של ממש.

מתכונים לילדים ניתן לחלק לקטגוריות שונות, מנות מתוקות ומדליקות, מנות לחורף, מנות קרות לקיץ ועוד. כמובן שרצוי לגוון גם במתכונים השונים כך שניתן יהיה להבטיח שהילד מקבל חלבונים, סידן, ברזל, את כל הויטמינים והמינרלים ואת כל יתר אבות המזון. למתחילים, בגילאים הצעירים כדאי לעבור על הדברים הבסיסיים ביותר. מעבר לכיף שבדבר אתם מעניקים לילד שלכם עולם שלם של טעמים ואת הכלים ללמוד איך לדאוג לעצמו בעתיד.

חביתה או שקשוקה יהיו צעדים ראשונים נפלאים. ניתן לעשות שימוש יצירתי בסוגים שונים של חביתה, בהתאם לרעיונות של הילד. כמובן שרצוי לתת לילד להתנסות לבד, תוך השגחה צמודה ושמירה על כללי הבטיחות הבסיסיים. בשביל לשדרג את החביתה אפשר להכין יחד חביתה עם תוספות או שקשוקה. מנות נוספות כמו נקניקיה, פרגית על המחבת או פוטיטו צ'יפס יהיו השלב הבא של הכנת המזון.

מתכונים לילדים למנות אחרונות

מהמהנים ביותר עבור ילדים אלה הם מתכוני מתוקים שונים ופה אפשר לתפוס כמה ציפורים במכה. ישנם מתכונים לילדים בעלי דרגות מורכבות שונות מה שאומר שאם אתם רוצים הפעלה ארוכה, תקבלו זאת באמצעות מתכון למשהו מתוק וטעים. יש הרבה התעסקות עם דברים שכיף לגעת בהם כמו בצק, מלית ועוד - חגיגה של ממש לילד, אין ספק. מעל כל זה הכנה ואפייה של מתוקים יחד עם הילד תאפשר לשלוט על כמות הסוכר ואף להוסיף רכיבים מזינים, מה שיבטיח שאם כבר אוכלים מתוקים, אז לפחות שיהיה להם ערך תזונתי.

עוגיות שוקולד צ'יפס הן מהמתכונים הקלילים והנחמדים ביותר. הן מאד מהירות להכנה ותוך עשרים דקות תוכלו להנות מעוגיות מצוינות.

כל מה שצריך הוא:

חבילה של חמאה (או מרגרינה)

שתי ביצים

 שתי כוסות קמח

כוס סוכר (אפשר לשחק עם כמות הסוכר

אבקת אפייה

סוכר וניל (לא חייבים)

חבילה של שבבי שוקולד צ'יפס (אפשר לשלב בין שוקולד לבן, מריר וחלב).

יש להמיס את החמאה (אם אתם רוצים לעשות עוגיות דלות בשומן אפשר להסתפק בחמישים עד שמונים גרם חמאה) ולערבב אותה עם הביצים עד שתצא תערובת אחידה. לאחר מכן יש להוסיף את הקמח ולהמשיך לערבב עד שתצא עיסה במרקם אחיד באופן יחסי. אם נשארים לכם מעט גושים זה לא נורא. לסיום יש להוסיף את אבקת האפיה וסוכר הוניל ואת שבבי השוקולד, שוב לערבב קצת ולהכין את מגש האפייה.

ניתן, באמצעות כף, להניח גושים של בצק על המגש או לחלופין ניתן, בידיים מקומחות, לגלגל כדורי בצק קטנים ולהניחם על המגש. חשוב לשמור על מרווח של חמישה סנטימטרים בין גוש לגוש. במהלך האפייה הגושים מתרחבים והמרווח ימנה הדבקות.

יש להכניס לתנור לעשר דקות בחום של 190 מעלות. בסיום האפייה חשוב להמתין עשר דקות נוספות להתקררות העוגיות.

בתיאבון!

תגיות נושא: 
מאמר מקצועי\פרסומי

הוסף תגובה חדשה

CAPTCHA

משהו קטן לוודא שאינך רובוט. משתמשים רשומים מדלגים

ענה לשאלה / השלם את החסר

הנצפים ביותר

מאמרים נוספים מאת אבישי חאליסי