אימגו מגזין מאמרים

כתב עת בנושאי תרבות ותוכן

על מתכונים מוצלחים וניסויים מרגשים


התמונה של דודי שרון
אוכל

אני אפתח בגילוי נאות - אני אמביוולנטית לגבי מתכונים. כלומר, אני מאוד אוהבת ויש לי אין סוף ספרי מתכונים ואני מאוד אוהבת למצוא אותם ברשת ויכולה להעביר כמעט יום שלם בנבירה בגוגל בחיפוש כל מני מתכונים מעניינים. אחד הדברים שאני ממש אוהבת בהם, שזה שהם גם פשוט נותנים רעיונות מקוריים ומיוחדים שאני לא תמיד חושבת עליהם לבדי, מעל הכל. מצד שני, הקושי שלי עם מתכונים בא לידי ביטוי גם בזה שאני מוגבלת מבחינה תזונתית, מבחירה - אני בוחרת למשל שלא לאכול גלוטן ונמנעת גם מסוכר.

רוב הזמן אני גם מאוד משתדלת לאכול צמחוני או טבעוני, מה שהרבה פעמים מאלץ אותי לחפש כל מני תחליפים לרכיבים שבמתכון באופן עצמאי. זה לא כל כך נורא, אבל עדיין, עוד קצת עבודה. יש כמובן גם המון מתכונים שמראש מוגדרים כצמחונים/טבעוניים נטולי גלוטן ונטולי סוכר. המבחר עם זאת קצת יותר קטן, כצפוי, אבל גם עם זה מנצחים.

עוד סיבה שמתכונים שאני נתקלת בהם עלולים לאתגר אותי, היא כמויות ורכיבים שונים שגורמים לי להגיד "נו באמת". לדוגמה: "נו באמת, 7 כוסות סוכר זה ללא ספק מוגזם!" או "נו באמת, מאיפה אני אשיג עכשיו שורש טרופי מיובש של פרח לב הזהב למען השם??" כך שבכל מקרה, כמעט תמיד, אני צריכה לעשות למתכונים שאני מוצאת אדפטציה מסוימת כדי שתנעם ותתאים לחיכי. והאמת היא שזה ממש ממש בסדר, גם בזה, לפעמים, יש משהו נחמד.

למזלי ושמחתי, אני חובבת ניסויים קולינריים ומאוד נהנית להביא את היצירתיות שלי לידי ביטוי במטבח. אני אוהבת לראות מה קורה כשאני משלב קמח חומוס עם קמח טפיוקה וטחינה, מה קורה אם אני מטגנת את התערובת הזו, ומה קורה אם אני משטחת אותה על תבנית ומכניסה לתנור. מה קורה כשאני מוסיפה אבקת אפייה או סודה לשתייה ואיך יוצא בלי. האם זה עובד וטעים להחליף ביצה בכמה כפות זרעי צ'יה או שאלוהים ישמור מה עשיתי לעצמי בתוך הפה עכשיו? מרגשת אותי התוצאה הסופית ונחמד לי מאוד גם בתהליך, שזה משהו שלא קורה לי הרבה כי בדרך כלל אני הכי הכי אוהבת את סוף המסלול, את התוצאה. וכדאי לתוצאה להיות טובה!

האמת היא, שגם כשהתוצאה לא הכי מוצלחת בעולם, זה לא כזה נורא. קודם כל כי בדרך כלל אני אוכלת את זה בכל מקרה איכשהו, או מוצאת דרך לשדרג את זה בצורה כלשהי (איזה כיף! ניסוי חדש!) וגם כי ברוב הפעמים כבר יש לי בראש מה צריך לעשות בפעם הבאה כדי שיצליח ולמה עכשיו זה לא ממש עבד, וזה מצית התרגשות חדשה. כל מה שנשאר לי זה לא להתעצל לכתוב את זה ובאמת לעשות את הניסוי הבא. בסופו של דבר, אני חושבת שמתכונים הם כמו כל דבר בחיים - יש מוצלחים יותר, יש מוצלחים פחות אבל אחרי הכל, זה תלוי בכם ומה שתחליטו לעשות מהם.

סלט קינואה, הכי בריא ביקום!

מאמר מקצועי\פרסומי

הוסף תגובה חדשה

CAPTCHA

משהו קטן לוודא שאינך רובוט. משתמשים רשומים מדלגים

ענה לשאלה / השלם את החסר

הנצפים ביותר

מאמרים נוספים מאת דודי שרון