אימגו מגזין מאמרים

כתב עת בנושאי תרבות ותוכן

אולי שכחתם, אך הכל התחיל ביוקנובה!


התמונה של דודי שרון
כלב

למעלה מ- 70 שנים של מצוינות ומובילות בהזנת כלבים וחתולים
           
החזון של יוקנובה היה מאז ומעולם: "לקדם את בריאותם ואיכות חייהם של כלבים וחתולים על ידי האכלתם במזונות מהאיכות הגבוהה ביותר. מזונות שיענו על צרכיהם הביולוגיים בהתאם לגילם, גודלם, רמת פעילותם וצרכיהם המיוחדים".

בהתאם לפילוסופיית ההזנה של יוקנובה, המרכיב העיקרי והראשון במזונותיה הוא חלבון מן החי בלבד, אשר יש לו את הזמינות הביולוגית הגבוהה ביותר עבור הכלב.
מזונות יוקנובה אינם מכילים חלבון מהצומח כמו גלוטן חיטה או סויה אשר זמינותם הביולוגית נמוכה יותר.

פריצות הדרך של יוקנובה - נספר על חלק מהן:

1. סיבים - חברת יוקנובה הייתה הראשונה להשתמש בסיבי פולפת סלק סוכר במזונות. סיבי פולפת סלק סוכר הם סיבים הזנתיים תוססים למחצה, אשר תוצרי תסיסתם מזינים את התאים המצפים את דופן המעיים ובכך תורמים לבריאות מערכת העיכול ולתפקודה היעיל.
כמו כן הראשונה להכניס את הסיבים הפרהביוטיים פרוקטואוליגוסכרידים (FOS) למזונות הכלבים. סיבים אלה מעודדים את צמיחתה ושיגשוגה של אוכלוסיית החיידקים המועילים במעיים על חשבון אוכלוסיית החיידקים המזיקים, בכך הם תורמים לבריאות מערכת העיכול ולחיזוק המערכת החיסונית.

2. הראשונים שהשתמשו בפחמימות מורכבות (שעורה וסורגום) במזונות - תהליך התפרקותן של הפחמימות המורכבות במערכת העיכול הוא איטי ומאפשר את שיחרורו ההדרגתי והאיטי של הגלוקוז לדם לאחר הארוחה. בכך נמנעות עליות חדות של סוכר בדם לאחר הארוחה ונפילות חדות ברמתו הגורמות לרעב, מיד לאחר מכן. נשמרת רמת סוכר ממוצעת בדם לאורך זמן ותחושת השובע נשארת. מצב זה גם מפחית את הסיכון להתפתחות
סוכרת.

3. הראשונים שמצאו את היחס הנכון בין חומצות השומן אומגה 3 ואומגה 6 במזון, יחס המביא לתוצאות האופטימליות של עור בריא, פרווה סמיכה ומבריקה והפחתת התהליכים הדלקתיים.

4. הראשונים שהשתמשו בנוגדי חימצון טיבעיים: ויטמין E ובטא קרוטן, המפחיתים את כמות הרדיקלים החופשיים ומחזקים את התגובה החיסונית.

5. המציאו את פטנט ההגנה על בריאות כל השיניים, בזמן הארוחות וגם אחריהן - מחלות שיניים וחניכיים הן המחלות הנפוצות ביותר בקרב כלבים. הפטנט הייחודי של יוקנובה פועל בשני מישורים -
האחד מכני: הכופתיות החזקות והפריכות מנקות את השיניים באופן מכני בזמן הארוחה.
השני הגנתי: מינרלים (קריסטלים) מיוחדים משתחררים מהכופתיות בזמן הלעיסה ויחד עם הרוק יוצרים שכבה המצפה את האמייל של כל השיניים בפה ובכך מונעת הצטברות טרטר (פלקים) על פני כל השיניים בשיעור של 60-70% גם בין הארוחות.

6. הראשונים והיחידים שהוכיחו כי תוספת החומצה השומנית DHA למזונו של הגור משפרת את יכולתו השכלית ומקלה על האילוף והלימוד שלו. רקמת המוח של הגור ממשיכה להתפתח גם במשך מספר חודשים אחרי לידתו. החומצה השומנית DHA, הכרחית להתפתחותה התקינה של רקמת המוח. בעזרת מבחני מבוך, יוקנובה הוכיחה לראשונה שתוספת DHA  למזון הגורים משפרת את יכולת הגור ללמוד, להבין ולהתנהג כמצופה ממנו.

7. הראשונים שהחלו לייצר באירופה מזון מיוחד לכלבים מגזעים גדולים - לארג' בריד, מתוך הערכה לכך שצרכיו ההזנתיים של כלב מגזע גדול שונים מצרכיו ההזנתיים של כלב מגזע קטן / בינוני.

האכלה במזון יוקנובה מוציאה מהכלב שלך את הטוב ביותר שבו. נסו להאכיל ביוקנובה למשך חודש ותראו בעצמכם את ההבדל!

.

מאמר מקצועי\פרסומי

הוסף תגובה חדשה

CAPTCHA

משהו קטן לוודא שאינך רובוט. משתמשים רשומים מדלגים

ענה לשאלה / השלם את החסר

הנצפים ביותר

מאמרים נוספים מאת דודי שרון