אימגו מגזין מאמרים

כתב עת בנושאי תרבות ותוכן

מתכונים לשבועות: מבשלים עם שבעת המינים


התמונה של דודי שרון
מתכונים לשבועות

אם הילדים מחכים לחג פורים במשך שבועות, ניתן לומר שחג שבועות הוא החג שלא מעט מבוגרים מחכים לו במשך שבועות. יש שיגידו כי זה אחד מהחגים הכי טעימים שיש לנו, החג היחיד שבו לא מוגשות לשולחן שלל מנות כבדות או שומניות להחריד. חג שכולו על טהרת ה... רגע, גבינות או ירקות ופירות? המודרניסטים יגידו גבינות, הנאמנים למקורות יחרצו כי הכוכבים המסורתיים הם שבעת המינים, אבל לא צריך לריב – על שולחן החג יש מקום לכולם.

אם הוזמנתם לארוחת חג מהסוג שבו כל אחד מביא משהו, אתם בטח מתלבטים איך לא להביא עוד עוגת גבינה, כי סביר להניח שזה מה שרוב האנשים יביאו. אז פשטידה? גם את זה לא מעט אנשים מכינים. אז מה כן? תפתיעו! לא כל המתכונים לשבועות כוללים גבינות. לכו על משחק קולינרי עם שבעת המינים ותראו איך המנה שלכם גונבת את ההצגה מכל האחרות. זה היה המרענן הרשמי של שולחן החג. אתם יכולים למשל להכין... קרמבל פירות יבשים וערמונים.

אם אתם לא יודעים, אז לקרמבל יש שורשים בריטיים חזקים, אבל היום הוא פופולארי ברחבי העולם. אין על שכבת פירות יבשים שאפויה מתחת לשכבת פירורים פריכים. אפשר להגיש אותה עם כדור סורבה פירותי שייתן לה את הגימור המושלם.

עכשיו רק נותר לגלות לכם את המתכון, נכון?

קרמבל פירות יבשים וערמונים
חומרים שיספיקו ל-6 מנות:
6 תאנים מיובשות, ללא השפיץ, חתוכים כל אחד ל-4 חתיכות
125 גרם ערמונים מבושלים בווקום, שלמים או חצויים
3 תפוחים, שניים אדומים ואחד ירוק, פרוסים דק דק
¼ כוס אגוזי מלך או פקאנים קצוצים גס
1 מקל קינמון
½ כוס מים רותחים
¼ כוס דובדבנים מיובשים או צימוקים
1-2 בננות, פרוסות
לקרמבל עצמו:
¾ כוס קמח מלא
¼ כוס קוואקר מהיר הכנה
1/3 כוס הדוק סוכר חום
75 גרם חמאה קרה, חתוכה לקו

איך מכינים?

1. מחממים את התנור ל- 180 מעלות. משמנים תבנית אפייה מרובעת בגודל של  22 ס"מ בחמאה. שמים בצד לבינתיים.
2. בסיר קטן מערבבים ערמונים עם מים רותחים, מכסים ומאדים במשך כ-5 דקות או עד שהערמונים מתחילים להתרכך. מוסיפים תאנים ופרוסות תפוחים ומבשלים עוד 3 דקות עד שהתפוחים מתחילים להתרכך.
3. מוסיפים דובדבנים ומבשלים 2 דקות. מורידים מהאש, מוציאים את מקל הקינמון ובוחשים פנימה את פרוסות הבננה והאגוזים. יוצקים בצורה אחידה לתבנית המשומנת .
4. בינתיים, מערבבים קמח, קוואקר וסוכר חום בקערה בינונית. מוסיפים את קוביות החמאה הקרה ומעבדים בין כפות הידיים לפירורים. מפזרים את הפירורים באופן אחיד על תערובת הפירות. אפשר גם לפזר למעלה כף או שתיים של סוכר חום או דמררה.
5. אופים במשך כ-30-40 דקות עד שהמאפה שחום. מעמידים בצד כמה דקות לפני שמגישים, רצוי בכוסות.
6. חג שמח ובתיאבון!

עוד מתכונים לחגים ואירועים מיוחדים

מאמר מקצועי\פרסומי

הוסף תגובה חדשה

CAPTCHA

משהו קטן לוודא שאינך רובוט. משתמשים רשומים מדלגים

ענה לשאלה / השלם את החסר

הנצפים ביותר

מאמרים נוספים מאת דודי שרון