אימגו מגזין מאמרים

כתב עת בנושאי תרבות ותוכן

מסעדה או משלוחים בהרצליה, מה יותר משתלם?


התמונה של דודי שרון
משלוחים בהרצליה

כשהייתי קטן לפחות פעם בחודש ביקשתי מאבא ואימא שלי להזמין פיצה או משלוח של ארוחה טעימה אחרת. לרוב הייתי נענה בשלילה; "מה נעשה עם האוכל שהכנתי אם נזמין משלוח?" או "פיצה זה לא אוכל!!!", אלו התשובות שאימא ואבא שלי נתנו לתחינותיי החוזרות ונשנות. אז, בימים ההם, הבטחתי לעצמי שכאשר אהיה גדול ואהפוך לאבא אאפשר לילדים שלי להזמין מדי פעם משלוחי אוכל הביתה. הבטחתי לעצמי שאהיה שונה מההורים שלי בעוד הרבה דברים אך נראה  שזה הדבר היחיד כמעט שאני מצליח לממש.

מאז שהייתי ילד הרבה מוצרלה זרמה בנהר הטיבר והימים היום לא דומים לימים של פעם. ובכל זאת, היום אני אדם מבוגר, עם אחריות, עם משכורת, עם תשלומים חודשיים ועם משכנתא, כך שאני לא זורק כסף בלי הכרה (כפי שחשבתי שיקרה בילדות). לכן החלטתי לבדוק האם משתלם להזמין משלוחי אוכל או שמא עדיף לצאת מהבית ולסור למסעדה?!
מאחר ומשפחתי ואני מתגוררים בהרצליה אז ביצעתי את המחקר שלי בעיר. החלטתי להשוות בין משלוחים בהרצליה לבין ישיבה במסעדה בהרצליה, וגיליתי שמבחינה כלכלית משלוחים בהרצליה עדיפים על ישיבה במסעדה. איך הגעתי לזה? על כך ארחיב ממש בשורות הבאות.

נתחיל בראשונות.
על פי רוב כאשר אני הולך למסעדה אני מזמין מנה ראשונה וגם מנה עיקרית. זה קורה מכיוון שאני אוכל צהריים בחוץ בשעות העבודה ובדרך כלל יש תפריט עסקי שכולל את שתי המנות. ואם אין עסקית, אז מציעים לי לרכוש סלטים, ואי אפשר להגיד "לא" לסלטים. כאשר אני מזמין משלוח אני נוטה להזמין רק מנה עיקרית אחת. ובדרך כלל מנה אחת זולה יותר מ-2 מנות.

משהו לשתות??.
כאשר אני מזמין משלוחים בהרצליה אני אף פעם לא מזמין שתייה. יש לי מים בבית ואני לא זקוק ליותר מזה, כך גם יתר בני המשפחה שלי. אך כאשר אנחנו יושבים במסעדה בהרצליה או במסעדה בכל מקום אחר כל המשפחה מזמינה שתייה. והרי לכם עוד הוצאה שמתרחשת במסעדה ולא כאשר מזמינים משלוח.

תרצו לקנח??!!.
בדומה לסעיף השתייה כך גם הקינוח. אני מאמין שמעט מאוד קינוחים יכולים לעמוד בשינוע. משלוח של קינוחים הוא סוג של פספוס: גלידה תימס בדרך ועוגה חמה תגיע כשהיא כבר קרה. בדיוק מסיבה זו אני לא מזמין קינוחים במשלוחים הביתה. אבל התמונה שונה לחלוטין כאשר אני יושב במסעדה. גם פותחים לי את תפריט הקינוחים בתום הארוחה (וזה מגרה מאוד), גם שואלים אותי אם אני רוצה לשמוע על הקינוחים שיש במסעדה ואני גם רואה קינוחים יוצאים ללקוחות מרוצים אחרים. במצבים שכאלו אני לא יכול וגם לא רוצה להתאפק ומזמין קינוח.

יש לך כסף קטן?!!.
 גם כאשר אני מזמין משלוחים בהרצליה וגם כאשר אני יושב במסעדה בעיר אני משלם טיפ. במשלוח - לשליח/ה ובמסעדה - למלצר/ית. אולם  בעוד הטיפ שאני משאיר במסעדה חייב להיות לפחות 10% מסך הארוחה ואני מזמין כאמור יותר אוכל, כאשר מגיע שליח, הטיפ כפוף לכמות הכסף הקטן שיש לי בארנק. במשלוחים אין סטנדרטים של תשר כפי שיש במסעדות ואני יכול לתת כמה שאני יכול. מה גם שלאחרונה את הטיפ עבור השליח גובים כבר בתוך החשבון של המשלוח.

הוצאות נלוות.
כאשר אני יוצא למסעדה אני מדליק את הרכב המשפחתי, מבזבז כסף על דלק ומשלם על חניה (זמן). המשפחה מתרחצת (בזבוז של מים ודוד) ומתלבשת יפה ואשתי והבנות מתאפרות (עוד הוצאה). כאשר מזמינים משלוח גם יש זמן פנוי עד שהאוכל מגיע וגם חוסכים את כל ההוצאות הנלוות שמניתי.

בסיכומו של חשבון הרבה יותר משתלם להזמין משלוחי אוכל מלשבת במסעדה. ומה באשר לילדים שלי? מאחר והילדים שלי זוכים ליהנות ממשלוחים לפחות פעם בחודש או חודשיים, הם דווקא מנדנדים לנו ללכת למסעדה. נראה שבמלחמת הדורות אי אפשר לנצח!!! וכולנו רוצים דווקא את מה שאין לנו.

תגיות נושא: 
מאמר מקצועי\פרסומי

הוסף תגובה חדשה

CAPTCHA

משהו קטן לוודא שאינך רובוט. משתמשים רשומים מדלגים

ענה לשאלה / השלם את החסר

הנצפים ביותר

מאמרים נוספים מאת דודי שרון