אימגו מגזין מאמרים

כתב עת בנושאי תרבות ותוכן

השגריר המיועד של האיחוד האירופי לארס פאבורג-אנדרסן ביקר במרכז זיו בצפת

משרד יח"צ:
בצילום-דר אוסקר אמבון מנהל המרכז הרפואי זיו בצפת, עם שגריר האיחוד האירופי לארס פאבורג-אנדרסן ורעייתו בביקור אצל הפצועים הסורים, עם התינוק בן השלוש וחצי שהובא מסוריה במצב קריטי והיום יצא מטיפול נמרת ילדים, וזכה מתנות מרעיית השגריר. צילום: סימון חדד. שולח תמונה: תקשורות -גיל מאור

השגריר המיועד של האיחוד האירופי, לארס פאבורג-אנדרסן בביקור במרכז הרפואי זיו בצפת: גינה את הפיגוע היום בעפולה ושלח תנחומים למשפחת החייל

השגריר בירך את הסגל הרפואי על טיפולו המקצועי והמסור בפצועים הסורים המהווה דוגמה ומופת לעולם והבטיח לנסות לסייע בציוד הנדרש לבית החולים

השגריר המיועד של האיחוד האירופי, לארס פאבורג-אנדרסן ורעייתו ביקרו בשעות הצהריים במרכז הרפואי זיו בצפת, לשמוע ולראות ממקור ראשון את הטיפול הרפואי המוענק לפצועים הסורים שנפגעו במהלך הלחימה בסוריה. את הביקור ליווה ד"ר אוסקר אמבון, מנהל המרכז הרפואי זיו בצפת.

השגריר התייחס לפיגוע היום בעפולה ואמר, כי הוא מזועזע מהפיגוע ושלח תנחומים כנים למשפחת החייל.

השגריר ורעייתו שסיירו במחלקות המרכז הרפואי זיו, התרשמו מהטיפול המקצועי שבפצועים הסורים. הם הזדעזעו למראה תינוק סורי בן שלוש וחצי, שהועבר רק היום מהמחלקה לטיפול נמרץ ילדים, שם שהה שבוע במצב אנוש עקב פציעה רב מערכתית ממנה סבל עקב פיצוץ.

בסיום הסיור אמר השגריר: "ברצוני להודות למנהל המרכז הרפואי זיו, ד"ר אוסקר אמבון על ההזדמנות הזאת שניתנה לי לראות במו עיני את הטיפול הנפלא שבית החולים מעניק לפצועים סוריים. התרשמתי עמוקות מן המסירות של הסגל הרפואי שאינו חוסך כל מאמץ, להעניק לפצועים רבים, מהם ילדים את הטיפול הרפואי הטוב ביותר שניתן להציע. מחויבות זו לרווחתם של בני אדם אחרים, על אף השתייכותם למדינת אויב צריכה לשמש מקור לגאווה לכל הישראלים.

כולנו הזדעזענו מהתקיפה ומעוצמתה של הלחימה בסוריה. האיחוד האירופי גם התגייס להתמודד עם ההשלכות ההומניטריות הנוראיות של המשבר. רק לפני שבועיים הקצה האיחוד האירופי 85 מיליון אירו לטובת פליטים סורים ובכך הגיעה התמיכה ההומניטרית הכוללת שלנו עד כה ל- 400 מיליון אירו. כחצי מן הסכום הזה מיועד לשימוש בתוך סוריה במטרה לעזור לקבוצות חברה אזרחית להעניק שירותים בסיסיים. החצי השני ישמש כדי לעזור לירדן להתמודד עם 500,000 הפליטים הסוריים הנמצאים על אדמתה".

השגריר הבטיח, כי יעשה מאמצים לגייס משאבים לצורך רכישת ציוד לחדרי הניתוח של המרכז הרפואי זיו .

צילום: סימון חדד. שולח תמונה: תקשורות -גיל מאור

הוסף תגובה חדשה