אימגו מגזין מאמרים

כתב עת בנושאי תרבות ותוכן

השפית מירי זורגר מציגה: תכשיטים קולינאריים


התמונה של אביגיל אגלרוב
מאמר פרסומי
השפית מירי זורגר מציגה: תכשיטים קולינאריים
השפית מירי זורגר מציגה: תכשיטים קולינאריים. צילום: אביבי חופי. שולח תמונה: שרון ברנד

השתתפתי בסדנת יצירת הפטיפורים המופלאים של מירי זורגר, השפית האמנית, שהמוטו שלה, בין אם מדובר בהגשת מנות לארוחת השבת, ובין אם מדובר בהצגת יצירות מופת קולינאריות מעודנות, הוא להגיש כל מאכל כאילו מדובר ביצירה אמנותית מוקפדת, איכותית ויוקרתית.

כך, למשל, היא צובעת פצפוצי אורז בגוון של זהב, אופה אותם בתנור, ומפזרת אותם "על כל דבר", לשם קישוט והוספת טעם, במקום, נניח, לפזר את הסוכריות הרגילות.

 השפית מירי זורגר היא מומחית ליצירת מנות מיניאטוריות, אותן היא מכנה, ובצדק, תכשיטים קולינאריים. המנות שלה מתאימות  לכל סגנון אירוח, והיא נחשבת לאחת המובילות בארץ בתחום הפוטיפורים בארץ.

יצירות השוקולד הקטנטנות והיפהפיות הן מבנה מדויק ומושקע, שיופיו מדגיש את טעמו ולהיפך. ייחודן של יצירות הגורמה המיניאטוריות טמון במראה שובה הלב שלהן ובהקפדה על שימוש בחומרי גלם  מהאיכותיים בעולם.

זורגר הייתה האישה החרדית היחידה שלמדה בבתי ספר לבישול גורמה ולא טעמה דבר בתקופת לימודיה היא הקימה אימפריה קולינרית מהמטבח הביתי בבני ברק, וכיום היא מעבירה סדנאות בוטיק בהן לומדים להכין ולהגיש תכשיטים קולינאריים – מנות מיניאטוריות של כל סוגי המזון – ממנות ראשונות דרך מנות עיקריות ועד קינוחים.

 סדנאות הבוטיק בהנחיית מירי זורגר מיועדות לאנשים פרטיים, לארגונים עסקיים: סדנאות בריאות, סדנאות חגים, סדנאות קונדיטוריה וקונדיטוריה למתקדמים. כך, למשל, ניתן ללמוד בסדנאות החגים, הכנת ארוחות חג מושלמות הכוללות את המנות הראשונות, העיקריות והקינוחים לארוחות פסח וראש השנה.

 בסדנאות מלמדת מירי כיצד להכין מנות חדשות ונפלאות וכיצד ניתן לרענן את התפריט האהוב עליכם באמצעות ההגשה ואחרי כל זה, והכי חשוב, להישאר עם כוח ורצון לאירוח עצמו וגם וליהנות מכל התהליך.

מירי מקפידה להעניק טיפים להכנת מנות מעניינות אך לא מסובכות המתאימות לכל סוגי האירוח, החל ממנת הפתיחה והסלטים עבור דרך המנה העיקרית והתוספות, וכלה בקינוח, שיותיר טעם נפלא.הסדנאות מיועדות ל 15-20 משתתפים.

 מירי זורגר שפית, קונדיטורית ויועצת קולינרית עוסקת בבישול ובאפייה מקצועית מאז שנת 1999. את צעדיה הראשונים בתחום הקונדיטוריה עשתה מירי אצל השף הקונדיטור חררדו קוללאו. ממנו רכשה את רזי המקצוע, את הדיוק ושימת הלב לפרטים הקטנים.

במהלך השנים התמקצעה מירי בלימודים בעשרות קורסים וסדנאות בתחום בישול הגורמה והמתוקים – אהבתה הגדולה.  קייטרינג הבוטיק 'מירי זורגר',  משרת אירועים עסקיים, שמחות משפחתיות והרמות כוסית של בני העשירון העליון. היא מעניקה ייעוץ קולינרי לבעלי קייטרינג ואולמות ומעבירה סדנאות לשפים ולקונדיטורים.

 מירי זורגר מנות גורמה יוקרתיות, שילוב מופלא של עיצוב וטעם

תגיות נושא: 

הוסף תגובה חדשה

הנצפים ביותר

מאמרים נוספים מאת אביגיל אגלרוב