הרשות הפלסטינית מבססת את המערכה לדמוניזציה של ישראל על שקרים
אחת ההצלחות ברמה בינלאומית של התעמולה הפלסטינית נגד ישראל הייתה פרשת מוחמד א- דורה. האשמה נגד צה"ל הופרכה ע"י בית המשפט העליון לערעורים בצרפת, ב- 2012 , לאחר מאבק ממושך מ- 2000 , אך התעמולה השקרית נמשכת.
מדינת ישראל נכשלה בטיפול בהפרכת השקר בפרשה. אבל, 2 יהודים, יהודי- צרפתי ורופא יהודי – ישראלי החליטו להפריך את השקר שגרם נזק רב לישראל. המאבק נמשך שנים רבות, מ- 2000 עד 2012 והסתיים בהפרכת התעמולה השקרית של הרשות הפלסטינית.
פרשת מוחמד א- דורה
ב- 30 לספטמבר 2000 פורסם סרט וידיאו שצולם ע"י צלם פלסטיני של תחנת הטלביזיה צרפת 2 , ובו נראו ילד פלסטיני בן 12, מוחמד א- דורה, ואביו מסתתרים מאחורי חבית. הסרט הראה כיצד הילד נהרג ואביו נפצע. הטענה הייתה שהם נורו מאש של צה"ל.
פרשה זו נוצלה ע"י הרשות הפלסטינית לדמוניזציה של ישראל כרוצחת ילדים בתקשורת העולמית והילד הפך לסמל המאבק לשחרור פלסטין מהכיבוש הישראלי.
תחילה נטל צה"ל אחריות לירי והתנצל, אך בתחקיר מאוחר יותר התברר שהילד נורה ע"י פלסטינים. ב- 2010 , האשימו נחום שחף, פיזיקאי שחקר את הפרשה, ופיליפ קרסטני מצרפת את הפלסטינים ואת צרפת 2 בביום או זיוף הפרשה.
מאבקו של היהודי – הצרפתי פיליפ קרסנטי
פיליפ קרסנטי, איש פיננסים יהודי- צרפתי פירסם באתר האינטרנט שלו שתחנת הטלביזיה צרפת 2 אחראית לביום הסרט. תחנת הטלביזיה צרפת 2 הגישה מיד תביעת דיבה נגד קרבנטי וניצחה במשפט.
במאי 2008 ערער קרסנטי בפני בית המשפט העליון על פסק הדין, לאחר שמומחה צרפתי לזיהוי פלילי קבע שלא יתכן שהילד נורה ע"י צה"ל. ביה"מ זיכה את קרסנטי מהוצאת דיבה.
אבל, בפברואר 2012 ביטל ביטל בית המשפט העליון את זיכויו של קרסנטי ופסק על עריכת דיון מחודש.
מאבקו של הרופא הישראלי יהודה דוד
בינתיים הצטרף למאבק הרופא הישראלי יהודה דוד. יהודה דוד הורשע באפריל 2011 ע"י בית משפט צרפתי בהוצאת דיבה נגד אביו של הילד הפלסטיני מוחמד א- דורה. האב הגיש נגדו תביעת דיבה לאחר שהתראיין וטען שהפצעים שהאב טען שנגרמו ע"י צה"ל באותה תקרית היו מפציעה שנגרמה לו ב- 1992, כנראה ע"י חמושים מהחמאס, שטופלו על ידו בניתוח, בבית חולים שיבא, בישראל, ב- 1994 . אביו של הילד זכה במשפט
הרופא יהודה דוד הגיש ערעור לבית הדין העליון לערעורים בצרפת. הרופא הציג בפני בית המשפט את המסמכים הרפואיים להוכחת טיעונו. בית המשפט העליון לערעורים ביטל את הרשעתו של יהודה דוד וקיבל את גירסתו. פסק הדין קבע שהפציעה של האב לא נגרמה ב- 2000 ע"י צה"ל. בית המשפט בצרפת ביטל בפברואר 2012 את ההחלטה הקודמת נגד הרופא הישראלי יהודה דוד.
מסקנה
פרשת א- דורה איננה המקרה היחיד שהרשות הפלסטינית משתמשת בשקרים ובביום תקריות ומאשימה את צה"ל במטרה להכפיש את שמה של ישראל. מצד אחד טוען אבו- מאזן שכל רצונו הוא להקים מדינה פלסטינית לצד ישראל ומאשים את ישראל בטירפוד הסיכויים לכך. אבל , מצד שני, הרשות מנהלת מערכה הסתה בינלאומית בתקשורת העולמית, בארגונים של האו"ם, ובאמצעות ארגונים פרו- פלסטינים, ובתקשורת הפלסטינית במערכת החינוך הפלסטינית, נגד ישראל.
אבו מאזן מאשים את ישראל בכך שעדיין אין הסכם ישראלי- פלסטיני. אך, העובדות שונות לחלוטין. הפלסטינים דחו עד עתה כל הצעה להסכם שהוצעה ע"י ישראל ומעולם לא הגישו הצעה נגדית:
1936 – הפלסטינים דחו את הצעת החלוקה לשתי מדינות של ועדת פיל.
1947 – הפלסטינים דחו את החלטת האו"ם לחלוקה לשתי מדינות.
1948 – 1967 – לאחר כשלונם של הפלסטינים ומדינות ערב לחסל את מדינת היהודים במלחמה, חיו הפלסטינים ברצועת עזה ובגדה המערבית תחת שלטון ערבי. מדוע לא הקימו מדינה?
1967 – לאחר שהערבים והפלסטינים נכשלו בניסיון נוסף לחסל את מדינת היהודים, הציעה ישראל, שכבשה את השטחים הנ"ל, "שטחים תמורת שלום" ונענתה בשלילה.
2000 – ועידת קמפ דויד – ערפאת דחה הצעת הסכם נדיבה של קלינטון- ברק ופתח באינטיפדה.
2008 – אבו מאזן לא השיב כלל להצעת הסכם נדיבה של אהוד אולמרט.
2010 – 2012 – אבו מאזן מסרב לנהל מו"מ עם נתניהו ומגיש תנאים להסכמתו לשבת ולדבר, בנושאים שהם חלק מהמו"מ.
והאבסורד שבמצב הוא ששלטונו של אבו מאזן מובטח בזכות המעורבות של צה"ל. ללא צה"ל היה החמאס משתלט על הגדה המערבית כשם שהשתלט על רצועת עזה. הרשות הפלסטינית נמצאת במשבר כלכלי ומי בא לעזרתה? ישראל.
אבל, תעמולת הדמוניזציה נגד ישראל נמשכת.
Comments
ההוייה מעצבת את התודעה.
השוואה קטנה
Add new comment