סיפורו של הילד משה. ילד קטן בתוך ענני המוות של ה'פרהוּד'. חג השבועות של שנת תש"א בבגדאד היה חג טבול בדם. הרצל חקק מספר את סיפורם של אחֵי אמו הבכורים שנרצחו בפרעות, את תגובת האח הקטן משה. הלב נקרע: ביום מתן תורה, שכוֹל נורא. בחג השבועות נהגו לטבול את מאפה הקאהי שהיה עשוי מבצק עלים בדבש תמרים, בסילאן. דוֹדנו משה לא שכח שביום זה נרצחו שני אֶחיו הבכורים נורי ואברהם חבשה זצ"ל. בכאב היה אומר, בחג ההוא לא זכרתי סילאן...טבלו הכול בדם. חג השבועות של אותה שנה, 1941, תש"א – אכן היה נורא ועקוב מדם. יהודי עיראק לא ישכחו את היום הנורא.
לקראת חג השבועות מספר הרצל חקק את סיפורה של הסבתא, שהייתה עולה. בחג השבועות לקברו של דוד המלך – מבקשת מרפא, מבקשת ישועה לה ולמשפחה. זוכרת כי ביום הזה בשנת תש"א נרצחו שני בניה בפרעות בבגדד בשנת תש"א, יוני 1941, התחוללה רעידת אדמה בחיי הקהילה היהודית בבגדאד. הפרעות הנאציות של משטר ראשיד עלי אל כילאני הבעירו אש של שנאה, מאות יהודים נטבחו, ביניהם שני האחים של אמי, נורי ואברהם חבשה, הי"ד. סבתנו תופחה, אם הבנים שנרצחו, נותרה שבורה כל ימיה, הייתה סובבת בדרכים ומדי פעם מביטה אחורה.
חג השבועות שחלף נשאר כפצע עבור יהודי עיראק. בחג השבועות תש"א, שנת 1941, כשהנאצים אותתו באירופה מה כוונותיהם, נדלקו נורות אדומות גם בבגדאד. משטר פרו נאצי של ראשיד עאלי עלה לשלטון, המלך הודח. בחג השבועות תש"א, כששני האחים הבכורים של אמי סעידה, נורי ואברהם חבשה, הלכו לבקר את סבם ללמוד משניות ומגילת רות, טבח המון מוסת בהמוני יהודים.
המשוררים הרצל ובלפור חקק מופיעים בשבוע הספר והקריאה באשקלון: שבוע הקריאה פותח את שבוע הספר העברי – וצמד המשוררים הוזמנו לבית קפה 'גרג' באשקלון ביוזמת 'מרכז הספר' – ודבריהם הם קדימון להבנת החוויה של הקריאה, מדוע חשוב לעודד את הילדים והנוער לקרוא.