מאמרים באתר בנושא מוזיקה, זמרה, שירים
מאמרים באתר בנושא מוזיקה, זמרה, שירים
ב-27 ליולי 2003, בחדר מלון בווילנה, הלם זמר הרוק ברטראן קנטה בבת זוגו השחקנית מארי טרנטיניאן וגרם למותה. חמש עשרה שנים לאחר הדרמה, ולאחר שריצה עונש מאסר בן ארבע שנים, תובע הזמר את מה שהוא רואה כזכותו לעלות על הבמה בעוד רבים הם הדורשים ממנו להימנע מכך, עורכים הפגנות ופותחים עצומות.
שני אירועים עיצבו את נעוריו של מיכה שנהב: היום בו אבא החליט להגשים את הציונות ולגדל עגבניות במושב בערבה, והיום בו אבא התחיל לשתוק, כשהאינפלציה המשתוללת רצחה את מחיר העגבניה והשאירה אותו עם חובות. המשפחה התפרקה, אבא התנתק.
פרויקט "הטנורים של האמה ה-21" הוא אחד מן הפרויקטים המצליחים ביותר בעולם בז'אנר זה וכבר הספיק להשתתף בלמעלה מ-40 תוכניות טלוויזיה שונות.
אחת התזמורות המובילות בעולם, התזמורת הפילהרמונית של סנט פטרסבורג, מגיעה לישראל לשני קונצרטים חגיגיים לרגל חגיגות ה- 70 למדינת ישראל.
המוזיקאי אנדרה מנוקיאן גילה בפרק אין לי חבר כמוך, מתוך תכנית טלוויזיה החושפת את סודותיהם של שירים, את הסיפורים המפתיעים, המסתתרים מאחורי שירי ידידות מפורסמים (1). ידידות היא כמו אהבה. מעלה דמעות ומצילה חיים
לצ'לנית הקורסיקאית לטיסיה חמו, שורשים בערים צפת וטבריה. מי שהתגלתה כילדת פלא ועברה כנערה צעירה למוסקבה כדי ללמוד אצל מיטב הצ'לנים, נמשכה תמיד להסטוריה היהודית, אך רק המפגש עם הכנר סניה קרויטור, הוביל אותה אלינו.
"דם וינאי" היא האופרטה האחרונה של מלך הוואלסים יוהן שטראוס, הבכורה התקיימה בווינה לאחר מותו בשנת 1899. זוהי קומדיה של טעויות מוסיקליות, מלאה בבדיחות שנונות, שמכניסה את הצופים לאווירה העליזה והתוססת של "וינה הישנה והטובה"
בהמשך להצלחה בפסטיבל אבו גוש – היצירה הייחודית מהמאה ה- 19 תבוצע שוב לקראת ה"חודש של החגים" בכנסיית סט. ג'וזף בחיפה 9.12: רקויאם ברזילאי למלכה פורטוגזית, מאת ג'וזה מאוריציו נונס גרסייה המלחין החשוב והמוכשר ביותר
אריק לביא נולד בגרמניה בשנת 1927. בהיותו בן תשע שלחה אותו אמו לארץ עם קרובי משפחה. בבואו היה שמו ליאו אלכסנדר אינזלסבכר, אך עד מהרה השיל מעליו את גלימת הזר שממילא עבר ילדות מורכבת וקשה בגרמניה, והפך לליאו כפול, לאריה ולביא התוסס, מלא העוצמה הברוכה שהקרין סביבותיו שמחת-חיים
חפציבה, ילידת נהריה, החלה לנגן בכיתה א', דבקה בחלילית וממנה התפתחה והתמחתה בנגינה על כ-40 סוגי חלילים וחליליות. חפציבה מביאה את מגוון החלילים לקדמת הבמה ויוזמת מופעי מוסיקת עולם, בצד קונצרטים קלאסיים מסוגננים אותם העלתה במקומות ציוריים כמו גם באולמות נחשבים ובפארקים הגדולים.
ז'נט יהודיאן נולדה בטהרן למשפחה מאוד מוזיקלית וחמה. עם זאת החברה השמרנית מאוד הכבידה על הילדה היצירתית. היא גילתה את תנועת הנוער הציונית, נלחמה לעלות לישראל לבדה ואכן עלתה בגיל 15.
זו השנה ה -26 ברצף שבה מתקיים פסטיבל אבו-גוש למוזיקה קולית. הפסטיבל מתקיים פעמיים בשנה, בסוכות ובשבועות.
תל חי כתות האמן הן בעלות מוניטין בינלאומי ומהמובילות בתחומן בעולם. בצוות ההוראה מיטב המורים מהחשובים בארץ ובעולם.
"חלילים של זהב" סדרת קונצרטים בסלון של חפציבה בעיר ימים, נתניה מול הים קונצרט בלבן לכבוד שבועות מוצאי שבת 27.5.17 בשעה
המאסטרקלאס הבינלאומי לשירה אומנותית ע"ש ז'מבוקי, ירושלים (IMVAJ), הוא פרוייקט של עמותת "עם שמח" הדואגת לרווחתם המנטליות של שורדי שואה ובני דורם. ניצולי שואה מוזמנים להשתתף בכל אירועי שבוע המאסטרקלאס, ללא תשלום.
הרכב ייחודי זה של ארבע מוזיקאיות מחוננות בעלות שורשים ביפן, מגיע לקונצרט בסלון למוזיקה קאמרית בקיבוץ נען. כל הארבע מנהלות קריירות בינלאומיות. קריסטינה רייקו קופר, קבעה את ביתה בישראל, מלמדת באקדמיה בירושלים, אך ממעטת להופיע בישראל.
המופע החדש נִשְׁמָתִי שָׁבָה אֵֶל הָאֵשׁ סובב סביב האש, שיש בה איכותיות של חום, אהבה וחיפוש אנושי אחר החירות להיות אדם יוצר, הבורא בעצמו את עולמו מתוך מעמקי ליבו.
פסטיבל אבו גוש נודע בקרב מקהלות וקהלים בארץ ובעולם בזכות התכניות המיוחדות, הביצועים ברמה הגבוהה ביותר, האווירה המיוחדת והאקוסטיקה המצוינת של הכנסיות: כנסיית קרית יערים במרום הכפר והקריפטה של הכנסייה הצלבנית במרכזו.
דמותה הססגונית של המשוררת והציירת אלזה לסקר-שילר, היוותה השראה להקמתו של אנסמבל ייחודי Else Ensemble. אנסמבל זה מורכב מנגנים גרמנים וישראלים
אביטל הנדלר מנגניות הטובה הבודדות בעולם והיחידה בישראל. בילדותה נאמר לה שהטובה היא כלי נגינה של "בנים", אך אביטל התאהבה בכלי. קולו המלודי והמתמשך דיבר אל ליבה, והיא מצאה בו רכות
תמרה ויגאל אמיתי - האבות המייסדים של הפרינג' החיפאי, חוברים לבנם האמן הרב-תחומי דני אמיתי ומקימים את צוות אמיתי, שיפעל במתחם בית הספר למוסיקה ומועדון התרבות " ביט". ההפקה הראשונה שלהם היא העלאת גרסא מחודשת ואקטואלית במיוחד של מופע שירי המחאה "ויסוצקי מדבר עברית".
זו הפעם השנייה שהסלון למוזיקה קאמרית בקיבוץ נען מארח את הרביעייה הדנית. הפעם מגיעים שלושה מחברי ההרכב עם הפסנתרן הפיני יוהו פוהיונן הנחשב לגדול הפסנתרנים הסקנדינביים בדורו.
כמו כל שנה באביב, כבר 41 שנה, חובבי מוזיקת פולק לגווניה נאספים לסופשבוע של פסטיבל "סולם יעקב" בצפון ארץ. הפסטיבל נוסד על ידי עולים מאנגליה ובראשם מנחם ויהודית וינגרד. זהו הפנינג מוזיקלי וחברתי המושך אליו חובבי מוזיקה מכל הגילאים, שמחפשים שילוב של חופשה רגועה עם מוזיקה באווירה ידידותית ומנומסת "כמו בחו"ל".
קונצרט קאמרי זה מפגיש שלושה וירטואוזים משלוש ארצות. שון לי – אחד מהכנרים הטובים בעולם כיום, ינגן קפריצ'י מאת פגניני. הפסנתרן האיטלקי רב ההבעה ועטור הפרסים אלסנדרו דלג'אוון (בן לאב איראני) ינגן אטיודים מאת שופן. שניהם יצטרפו לצ'לן הישראלי הלל צרי זוכה מדליית הזהב בתחרות קנלס ברצלונה לביצוע שלישייה מאת שוברט.
המופעים הססגוניים של חפציבה הועלו בקונצרטים בוטיקיים ובמקומות ציוריים כמו כנסיות ומערות קדמוניות לצד מופעי פארק המוניים מול עשרות אלפים בפארק הרצליה, באמפיתאתרון בית גוברין, באמפיתיאתרון נתניה. חפציבה אוהבת לשלב במופעיה סיפורים ייחודיים ומסתוריים המעניקים נופך של קסם ונוגעים בלב הקהל.
ב"מגניפיקט" של באך יש לקונטרבּס הראשון תפקיד משמעותי במיוחד, עד כדי כך שאם הייתי מוזיקולוג הייתי מרשה לעצמי לומר שביחד עם הצ'לו הראשון והעוגב העתיק, ב"מגניפיקט" השלישיה הזאת היא הכוכבת האמיתית: שלוש נשים שלאורך כל היצירה ניגנו וניגנו, לא קיבלו מהמלחין (האכזר, מן הסתם) שום שהוּיות, הן היו הטאם-טאם היוהאני-סבסטיאני ש"מטמטם"-מטריף את הציוויליזציה המערבית זה למעלה ממאתיים שנה.
במאמר דעה זה אנסה לבדוק מספר הסברים לתופעת השתיקה של המוסיקה המזרחית אל מול המצב החברתי-כלכלי פוליטי המתדרדר של הציבור המזרחי הישראלי בפרט ושל המדינה בכלל.
רבות ותכופות עולה על הפרק השאלה: מה טוב יותר, ג'אז או מוסיקה קלאסית? מה מוזיקלי יותר? ואיזה מבין הסגנונות, השונים לכאורה לאוזן אך הדומים בבסיסם, נמצא ברומו של סולם המוזיקליות? אתחיל ואומר כי כל העובדות המוסיקליות אשר יובעו כאן מדברות על הכלל, מוסיקה מטבע הדברים. קצרה היריעה במאמר זה מלהכיל את כל הזרמים, תתי הזרמים והעובדות הקיימות והוא יעסוק במאפיינים כלליים ועובדות בסיסיות על כל סגנון וסגנון.
ליאו מרז'אן, הזמרת האגדתית שבלב פריז הכבושה שרה את "ביי מיר ביסטו שיין", מרז'אן היפהפיה, בעלת הקול החם והמהפנט, 180 שירים וקריירה לאומית ובינלאומית ענקית, נפטרה לפני חודשיים בגיל 104. כשמרז'אן שרה, המאזין חש, ביחוד אם יעצום עיניו, שהזמרת פונה אליו באופן אישי