מה מושך אישה לגבר? מה מושך גבר לאישה? או ליתר דיוק, מה באישה מושך את הגבר? ומה בגבר מושך את האישה? על פני השטח – היופי של האישה מושך את הגבר, והקרנת העוצמה בגבר שמושכת את האישה. אך מדוע זה כך? מדוע דווקא המרכיבים הללו משפיעים כך (וכל כך) על המין האחר?
התאהבות גורמת לאדם לתחושה שהוא נמצא על גג העולם, אך היא משפיעה הרבה יותר על מצב הרוח. יחסי אהבה משפרים גם את הבריאות והמראה. עד כמה חזקה היא אהבה? היא יכולה להיות התרופה הטובה ביותר. מערכת היחסים החזקה שלך יכולה לעשות כל דבר, החל מהורדת לחץ דם ועד לסיוע בהתאוששות מסרטן. היא אפילו שומרת על עור בריא!
העובדה המפתיעה: קנאה עלולה לאבד את השירות שלה בחיים העכשוויים, והיא הייתה שימושית יותר לאדם הקדמון מאשר לתרבות של היום.
ט"ו באב יצוין השנה ב – 22 ביולי 2013 ונחשב בעצם חג האהבה של היהדות שכן הוא הוזכר במקרא ומשם מקורו. בעבר ט"ו באב נשא שמות ומשמעויות נוספים כמו: חג הבציר, חג המחולות בכרמים, חג האיחוד בין שבטי ישראל וגם חג האהבה. זוגות רבים מעם ישראל נהגו להתקשר בתאריך זה בברית הנישואין בחיק הטבע ובנות ירושלים היו יוצאות לרקוד בשדות ובכרמים כשהן לבושות בבגדים לבנים.
כשאתה אוחז בספר "נופי אדם" אתה אומר לעצמך מיד ברגע הראשון, מה זה? זה הכול? זה כול מה שיש לראובן שבת לומר? והעיקר מדוע בכלל פרסם ספר כל כך פצפון? מתברר כי לספר תפיסה אמנותית המאפיינת את ראובן שבת. הוא פרסם ספר ובו יצירותיו והן אינן נמדדות כמותית אלא איכותית.המשורר מעניק לקורא תחושה שהוא פרסם את ספרו "נופי אדם" לאחר מיון קפדני של יצירותיו. בזהירות פרסם המשורר ראובן שבת את שירתו, בזהירות יצא המשורר אל שדה השירה. אף ניתן לומר שהמשורר ביקש שתרימו גבה על סגפנותו בכתיבה ובפרסום הספרון.
"הפרדס" מאת המחזאי והסופר יוסף בר יוסף המועלה בבית ליסין הוא מחזה מרגש, קומדיה רומנטית על האושר שאין לדעת מתי ובאיזה גיל יפקוד אותנו. המחזה כבר עלה בישראל בעבר בתיאטרון הבימה ובתיאטרון היידישפיל וכמו כן ברוסיה, ברומניה ואפילו בהודו. העלילה עוסקת במנחם צירקין ראש המועצה לשעבר שהתאלמן מאשתו ומתגורר עתה בבית גדול עם אחיו הבכור, בועז, בטלן ומעט תימהוני. גם האחות הצעירה צבייה פוקדת את הבית והפרדס המקיף אותו והיא מלאת תוכניות לגביהם.
היו ימים שהלטינית עוד הצטלצלה במסדרונות הפקולטאות למשפטים! המהתלה האירונית של ד"ר ויקטור ח. בוגנים נכתבה במאה הקודמת, כשהמחבר היה סטודנט בקורס במשפט רומי אצל פרופ' ראובן ירון באוניברסיטה העברית. "הצטלצלה" הנו הביטוי הנכון: את השיר הקצר הזה יש לקרוא לא בדממה, אלא בקול רם או בקול "רם שבלב": המשקל, הקצב והחריזה שלו (צמודה בהתחלה, מסורגת בהמשך – אאבבגדג) הנם ערוץ מבריק לאירוניה שבשימוש המושאל בביטויים הלטיניים השגורים, שבחלקם עוד נמצאים בשימושנו, ובחלקם כבר לא. החרוז המסיים המשלב לטינית ועברית הנו מבדח בה במידה.
מאז ימי קדם כותבים המשוררים על אהבה: המשילו אותה לאהבת האל, החריבו בשבילה את טרויה. מהי האהבה?
אהבה מטרידה / אלנה פרנטה. הוצאת הספריה החדשה
אביבית לוי-קאפח היא משוררת וסופרת, מרצה במכללת שנקר, דוקטור למדעי המחשב מאוניברסיטת בר-אילן, ובעלת תואר ראשון גם במוזיקה
אהבה שאינה תלויה בדבר
רשימה ראשונה בסדרה על משוררות כותבות אהבה
הקדמה:
ט"ו באב, חג בימי בית שני, היום האחרון להבאת קורבן עצים למקדש. בנות ירושלים היו יוצאות במחולות בכרמים ובחורי ישראל בחרו נשים מביניהן (תענית, ד' ח). לחג הקדום
לפלרטט בין הגבולותאהבה ומצוות אחרות, הוצאת ידיעות אחרונות, 2008, עורכים עדי גרסיאל ו-אסתי רמתי, 247 עמודים
אהבה ומצוות אחרות, הוצאת ידיעות אחרונות, 2008, עורכים עדי גרסיאל ו-אסתי רמתי, 247 עמודים
סופר הצללים של אנשי הצללים"אהבותיהם של האנשים הלא חשובים", כך נקרא קובץ הסיפורים של דניאל מנוחין. במבט ראשון על צלליות הדמויות על עטיפת הספר, אתה מרגיש מיד שזה ספר על אנשים שחיים בצל, האנטי גיבורים של החיים.דניאל , כך מתברר הוא 'פקיד אפור' ומי שקורא בדפים שכתב, מרגיש שלעתים הזהב טמון בפינה הכי אפורה והכי שגרתית. הקריאה בסיפוריו מעלה את התחושה, שמעבר לניירת ולקלסרים צץ לו סופר מיוחד. זה ספרו הראשון, ולמקרא הסיפורים הבשלים, די מפתיע שזה ספר ביכורים.
"ר´ נכנסה לקליניקה המטופחת, חייכה והציגה את עצמה. הפסיכולוגית אמרה: נעים מאוד אני אורית. ר´ התיישבה, והפסיכולוגית הביטה בה בשתיקה. לאחר כמה שניות של שתיקה, ר´ אמרה: או.קי, אז איך מתחילים? הפסיכולוגית עדיין שתקה. ר´ חייכה אליה במבוכה ושאלה: להתחיל לספר? הפסיכולוגית שתקה. תסמונת הפסיכולוג השותק מוכרת לי מעוד סיפורים, ותמיד מעצבנת מחדש. מה זה הקטע הזה? איזה דפוסים נסתרים נראה למישהו שהשתיקה הזאת יכולה לחשוף? זה לא עומד אפילו בכללי הנימוס האלמנטארי, ובוודאי מבריח מטופלים רבים.
הטנטרה, שפירושה מארג או מתווה, היא מסורת ספרותית-דתית רבגונית ועשירה שמקורה בהודו שהתבססה על ה"פוראנות" שהם חלק מספרות הסנסקריט-הינדואיסטית. בהתייחסות עממית רואה המערב בטנטרה מלה נרדפת לפולחן מיני-אזוטרי ומתעלם מהמגוון העשיר של מסות ספרותיות והגותיות שנכתבו משך הדורות.
ז'וליה קריסטבה נולדה בבולגריה ועברה לחיות בצרפת. היא למדה את השפה ולמדה להתבטא בה, אך רק אחרי אנליזה לאקניאנית שעברה בשפה הצרפתית ואחרי לידת בנה, שכבר חונך בצרפתית הגיעה לגילוי שהיא צריכה לאהוב אותו בשפה בה הוא דובר כשפת אם שינתה את יחסה לשפה