עקב ההתפתחות הטכנולוגית המהירה, וכשהעולם הולך לכיוון הרובוטיקה והאדם נהפך למתכנת, וכשהמוח האנושי מאבד מהאנושיות שלו, נשאלת השאלה: מה תפקידו של האמן כמרכיב בסיסי בתרבות האנושית והכלל עולמית
גוף עבודות זה של טובה פסח מחייה ומאפשר התחברות למעמקים ארכיטיפים של דמות האישה הפראית הקוסמת המכשפה. לעוצמת האישיות הנשית, לראשית היותנו, לקשב לקול האינסטינקטים הפנימיים, לכוחנו הטבעי וליצר המיני החייתי במובן הפראי והטוב.
מוזיאון האדם והחי ותאגיד המיחזור אל"ה מזמינים אתכם לבלות עם כל המשפחה, במהלך חג הסוכות, במגוון פעילויות וסדנת אומן ייחודית "אלומינצ'יק" עם אילן עזריאל יוצר המופע "אלומיניום" והפעם גם בפלסטיק.
גלריה הקצה שבנהריה הזמינה אמנים פלסטיים, מעצבים וצלמים שיש להם זיקה אישית אל העיר להתייחס לשאלות העוסקות בהיבטים אסתטיים ואורבאניים במרחב הציבורי בנהריה.
באמונה אנגלית מן התקופה הויקטוריאנית היו נערות צעירות נוהגות לאסוף כפתורים ולהשחילם על חוט ארוך. כאשר יושחל הכפתור האלף במספר יופיע החתן המיועד, רצוי נסיך כמובן. תחפושת כלה או נסיכה היא התחפושת המועדפת על ילדות בנות 5 גם היום והאגדות הידועות כמו היפהפייה הנרדמת, הנסיכה והעדשה, או סינדרלה פופולריות ומסמלות חלום או אשליה גם כאשר אנו יודעים שהמשפט "והם חיו באושר ועושר" אינו מתקיים במציאות היומיומית.
"פורום ברצלונה", אירוע בינלאומי תרבותי ותיירותי, התקיים בין החודשים מאי וספטמבר השנה, בבירת קטלוניה, במשך 141 ימים. לפורום היו שותפים עיריית ברצלונה, ממשלות קטלוניה וספרד וארגון אונסק"ו.
"זה תלוי " - תערוכה זוגית של האמנים טל איתן (קרמיקה) ודייב יעקב (איור) שמה במרכז את הפעולה הכל כך שגרתית ובו בזמן טעונה-רגשית של כביסה, היגיינה וטיהור, ומותחת את גבולות הפרטי/ציבורי · תוצג ב"בית ירין שחף" - גלריה Pass, Port כחלק מאירועי שבוע האיור בתל-אביב (15-24/9/2016) וחודש נוסף לאחריהם.
הדיאלקטיקה שבין הפוטנציאל, היכול לפעול בעולם, החיוניות, הויטאליות והחיים בכלל לבין האימפוטנציה, הקיבעון, הסטאטיות, היעדר היכולת לפעול, לנוע, לעוף ולחיות בכלל, למות, שעובר כחוט השני בכל מוצגי התערוכה, מקבלת ביטוי עוצמתי גם בדיוקן חמר מעוות, קשור, כלוא ומסומר בדומה לחלקי אברי חיות שהתקבעו. הדיאלקטיקה מתנהלת בטבעיות גם בין סטטיות נעדרת אברים לבין דימוי של צפור, כמטפורה למעוף שהתפוגג. עידון בעשייה עצמה כנגד תכנים מייסרים. ה
סימפוזיון הזכוכית הבינלאומי 2016 – מאסטרים של זכוכית מאיטליה מגיעים להנחות את אמני הזכוכית הישראליים! גלריית זכוכית צפת, רח' ט"ו 7 קריית האמנים, צפת
פתיחה חגיגית :יום שלישי, 19.1.2016 בשעה :19:30, בבית האופרה ,המרכז לאמנויות הבמה, שד' שאול המלך 19, תל אביב, אוצר: אודי רוזנויין
תערוכת Mus(E)ic מיוזיק - מוסיקה כהשראה ליצירה חזותית. לרגל האירוע המוזיקלי "פסנתרים" שיתקיים בתיאטרון ירושלים בחודש דצמבר 2015, תתקיים תערוכה קבוצתית באכסדראות התיאטרון. פתיחה חגיגית : יום רביעי, 23.12.2015 בשעה 18:00, תיאטרון ירושלים רח מרכוס 20 , ירושלים. אוצרת : נגה ארד-אילון
סיגלית מציגה ציורים מוקפדים, אקלקטיים מתקופות שונות בחייה. התערוכה חושפת את עולמה העשיר ויכולת ההתבוננות שלה בסביבה ובמעמקי נפשה.
פתיחה חגיגית :יום שלישי, 3.11.2015 בשעה :19:00, בסינמטק ירושלים. מישל עמרם, שוזר פרחים במקצועו, לשעבר שליח מטעם המוסד, מציג תערוכת תמונות משותפת עם אביו המנוח- רוברט חי (Roberdhay) שהיה ממקימי תנועת ה-"Lettrisme" (האותיוּת) בפריס, שלאחר מלחמת עולם השנייה
תערוכה מאת מרים ג. ששון, פתיחה חגיגית : יום חמישי 29.10.2015 בשעה: 20:00 בגלריה אפרת, רח' גורדון 21,תל אביב
תערוכה זו הינה פרק נוסף ביצירתה של תמר שפר העוסקת בנוף האורבני כאספקלריה של החוויה האנושית העכשווית. הנופים בעבודותיה אינם מתארים מקום ממשי אלא פורשים "סביבה מנטאלית" המשקפת במבניות ובארכיטקטורה שלה את המרחב הכאוטי, המרושת, הטכנולוגי, ההיברידי ומוצף הדימויים בו אנחנו חיים. פתיחה: יום חמישי, 26.2.2015, בשעה 19:00, בית האמנים, תל אביב
תערוכתה של רונית יניצקי 'תמונת ניצחון', אשר תוצג בסטודיו האמנית, בקיבוץ גבעת השלושה, תיפתח ביום ו' (שושן פורים), 6.3.15, בין השעות: 12:00-17:00. התערוכה מכילה מיצג גרפיטי על קירות הסטודיו, בו מופעים ציטוטים, משפטים, סיסמאות, קלישאות ושמות, שעלו והוזכרו במהלך מבצע "צוק איתן" . המשפטים, השמות והסיסמאות, אותן בחרה יניצקי לרשום על קירות הסטודיו שלה, יוצרים מארג טקסטואלי הפרוס לעיני הצופה, כמו שטיח אוריינטאלי, המעמת ומאמת אותו עם מציאות חיינו במקום הזה.
בצעירותה שיחקה איליין (זלר) הוזמן על בימות ברודווי, אוף-ברודווי ותיאטראות אחרים בארה"ב. היא עלתה ארצה בשנות ה 60, עבדה בתיאטרון חיפה במשך מספר שנים, הופיעה תחת שרביטם של יוסף מילוא ובמאים אחרים, ב"מעגל הגיר הקווקזי״, ״המשפט", "הפשפש",שלמה המלך" וכמה מחזות ישראליים קצרים.
מרסלו פישמן בתערוכה חדשה -'תנועה ורוח'
Marcelo Fiszman, new exhibition- 'movement and spirit'
בית האמנים ע"ש זריצקי, תל אביב
21.2.2015 - 29.1.2015
אוצר: אריה ברקוביץ
בתערוכה זו הוזמנו אמנים היוצרים בציור, פיסול, צילום ומדיה מעורבת להציג עבודות על ציר של קוטביות /ניגודיות איש איש לפי בחירתו. הציר יכול היה להיות תמטי כמו : שמחה/עצב, קודש/חול, ילדות/בגרות, נשיות/גבריות או לקוח מהעולם הויזואלי גרידא כדוגמת: שחור/לבן, מונוכרומטי לעומת רב-גוני, סגור/פתוח, קווי/מעגלי וכד'.
זמן הדפס בדרום - סדנת הדגמה ושיח גלריה עם האמן צדוק בן דוד ואוצרת התערוכה רותי אופק, במוזיאון הפתוח בגן התעשייה עומר – יום שבת, 27 בדצמבר, בשעה 11:00
מפגש ושיח אמנותי בו יסקור האמן צדוק בן דוד את עשייתו האמנותית לאורך השנים, תוך התמקדות בצמתים מרכזיים בדרכו, מקורות ההשראה לעבודותיו, תהליכי העבודה והיצירה שלו וכן יתייחס לעבודות מפתח ביצירתו.
סדנת ההדפס ירושלים מציגה: 'רבדים של זהות' - עבודות של אמני הדפס אמריקאיים עכשוויים. פתיחה: יום חמישי, 18 בדצמבר בשעה 19:00.
אירוע איזוטרי מעט, התרחש בעיצומה של מלחמת העולם השנייה (1941), כאשר ממשלת המנדט הבריטי בפלשתינה (א"י) החליטה וביצעה תערוכה תעשייתית בקהיר, מצרים. באנגלית כונתה התערוכה : "Palestine Government Industrial Exhibition , Cairo, 1941". מתברר שלמרות עיצומה של מלחמת העולם השנייה ; למרות המצב הנחות בו נמצאה בריטניה בשנת 1941; למרות הפלישה הגרמנית-נאצית לצפון-אפריקה – מצא לנכון שלטון המנדט הבריטי בפלשתינה (א"י) , לקיים תערוכה תעשייתית של התוצרת הערבית והיהודית כאחד.
תערוכת "רגשות" מפגישה שלושה אמנים כישרוניים החושפים את נימי הרגש מעומק ההוויה, כל אחד בתפיסת מציאות אישית. בתערוכה מגוון חזותי מרתק, הן בשל מגוון המדיות השונות: ציור, עיבוד גראפי ופיסול, והן בשל היישום השונה של הטכניקות האמנותיות. .
השנה הקדימו 120 חברות חקלאות מים, אנרגיה וטכנולוגיה, להבטיח את השתתפותן בתערוכה החקלאית הגדולה בישראל, שתפתח בתחנת "יאיר" בחצבה, מרכז המו"פ (מחקר ופיתוח) החקלאי בערבה תיכונה וצפונית ב- 28-29 בינואר 2015.
כאמנית המטיפה להצגת יצירות אמנות במרחב הציבורי מוצגת גם עבודתי בחללים שאינם נכללים בקטגוריית 'הקובייה הלבנה' שהנם הגלריה והמוזיאון. אירע שעבודות חזרו מתצוגה בארץ ובחול כשהן פגומות כתוצאה מתצוגה ממושכת ופגיעה מקרני שמש ישירות, הפרשי טמפרטורות קיצוניים, לחות, רשלנות בעת העברה, נפילה, מזיקים וכדומה. תערוכה מייצרת נראות לתהליך הרסטורציה של יצירות אלה. תהליך זה הציף רצון להצגת המקום החבוי והמוכחש, שמיוחס לעתים לחוסר מיומנות וידע של האמן.
תערוכת ציורים לזכר בעלה המנוח. אסטטיקה צורנית ייחודית עולה מציוריה של רות כרמי בדרך של כיסוי וגילוי. סימפוניות חזותיות בלבן, תכול, כחול ואפור עם נגיעות של אדום וצהוב אוכרה, מתנגנת בוריאציות עקביות לעיני המתבונן. האפור מרגיע, ממזג ניגודים, מסתיר מאחוריו את סערות הצבע והרגש ומועלה בשלל ואריאציות. העושר הצבעוני שאפיין אותן בתחילת הדרך נעלם ופינה מקומו לאיפוק צורני וכרומטי. הרקעים עם הטקסטים המודפסים מציצים מבעד לשכבות העליונות ומעשירים את האיכות המירקמית של העבודות.
זלאיט נולד בבגדד, עיראק, בשנת 1923. היה פעיל במחתרת הציונית בבגדד בין השנים 1945-1950. עקב פעילותו זו נשפט שלא בפניו ונדון לגזר דין מוות בתליה. בשנת 1951, בהיותו בן 28, נמלט מבגדד ועלה בגפו לארץ ישראל. זו הייתה פרידה מכל אשר ידע והכיר בעולם האתמול, והמפגש עם הארץ החדשה ועם האמנות הרוחשת בה היה לאירוע המכונן בחייו. נסים זלאיט נמנה על הדור הוותיק של אמנות המופשט הישראלי, שפרחה בשנות החמישים והששים של המאה ה-20 בארץ, ונותר נאמן לה עד היום.
Smart-tut סמרטוט מחפש משמעות באמנות - תערוכת קונספט חדשה בגלריית "הציפור הכחולה". גלרייה קטנה, בצלם של מוזיאונים, מציגה אמנות מקורית ייחודית של אמנים היוצרים במיוחד לתערוכת נושא. אתגרים רבים מציבה בפניהם, שרה רז, אוצרת התערוכות בגלריית "הציפור הכחולה". היא מניעה את אמני פתח תקוה ליצירה בנושאים אקטואליים ומגוונים . הפעם נושאי הקיימות, איכות הסביבה והמחזור ייצרו פרויקט רב תחומי.
התערוכה מציגה שילוב נדיר של צילומים ייחודיים מקרנבל המסיכות בונציה עם ציורים אותם צייר האמן יצחק דוידוביץ. יש בה, בונציה ,שילוב מטריף של זהב, כחול, ורוד וקיטש משגע. העיר הזו, הרומנטית והמרגשת בעולם, מרעיפה על הצופה שילוב אקלקטי של ארכיטקטורה, מים, אמנות ולגונות מכחילות. יצחק דוידוביץ' מיטיב לטפל בדמויות הקרנבל השונות, המושקעות, אך בד בבד הוא מציג בפנינו גם את הפיגורות הפחות מושלמות, הפחות מפורכסות, והיותר אנושיות.
יעל האגר, ילדת טבע, נהרגה בתאונת דרכים במאי 2010. סטודיו אייל שיפרון ('Tayara Jaffa'), ביפו העתיקה, יארח ויציג בין כתליו, חלק קטן מאלפי הצילומים של יעל, שטיילה רבות ברחבי העולם. התיעוד הצילומי של יעל הוא כמו יומן מסע, סיפורי, צבעוני ופסטורלי. צילומיה של יעל מתעדים את יופיו של הטבע, נופים בראשיתיים, לצד נופים וחיי כפר, ילדים מכל העולם בשגרת יומם וכמובן צילומים מרהיבים של חיות בר. כל ההכנסות מהתערוכה יוקדשו למען הקמת הוספיס לחיות בית ע"ש יעל.