היחסים בין בריטניה לארה"ב בשנים שלאחר המלחמה התנהלו בהקשר של 'היחסים המיוחדים' שנוצרו בין שתי המדינות האנגלו – סקסיות במהלך מלחמת העולם ה 2. בהקשר זה ניתן לראות שת"פ מול השאיפות הרוסיות באירופה. נוכח האיום הסובייטי התקיים שת"פ אנגלו – אמריקאי בועידות שרי החוץ שהלך והתחזק מ 1946.
מאמר זה בוחן כל מישור בנפרד ומציינת את הזיקה הבלתי נפרדת ביניהם במדיניות החוץ של מפלגת הלייבור בשנים 1945-1951. חלק שני של המאמר
מאמר זה בוחן כל מישור בנפרד ומציינת את הזיקה הבלתי נפרדת ביניהם במדיניות החוץ של מפלגת הלייבור בשנים 1945-1951. חלק ראשון של המאמר
אחרי שהמערכה בצרפת הסתיימה בנצחונו המפתיע והמהמם של הצבא הגרמני, פנה היטלר בנאום לבריטים ובו הציע להם שלום. נוויל צ'מברליין, ראש ממשלתה של בריטניה עד לא מזמן, ושר החוץ שלו, הלורד הליפקס, נטו לקבל הצעה זו. אייאן קרשו, בספרו "הכרעות גורליות" מתאר מאבק קשה מאחורי הקלעים בין צ'רצ'יל, ראש הממשלה, לבין צ'מברליין והליפקס. התנהלו גם כל העת מגעים חשאיים בערוצים שונים עם הגרמנים להגיע להסכם מניח את הדעת.
נוויל צ'מברליין היה יורשו של סטנלי בולדווין כראש המפלגה השמרנית בבריטניה, וכראש ממשלת הוד מלכותו, בשנים 1937-1940. גם לאחר התפטרותו מכס ראש הממשלה, ב-10 במאי 1940, היום שבו פתחה גרמניה במתקפתה על צרפת וארצות השפלה, עדיין המשיך לכהן לצד עמיתו הלורד הליפאקס, ששימש כשר החוץ בממשלתו, ואחר כך בממשלתו של וינסטון צ'רצ'יל, שהפך ראש הממשלה במקום צ'מברליין.
אחת הנקודות השנויות במחלוקת בהסטוריה הצבאית של מלחמת העולם השניה, היא התשובה לשאלה האם הצבא הגרמני, ה"וורמאכט", היה מסוגל טכנית לפלוש לבריטניה במלחמת העולם השניה. במאמר זה ננסה לבדוק נושא זה עד היכן שידינו מגעת, בפרט שהדברים הינם בגדר של "מה היה אילו".
צרפת נכנעה בתאריך ה-25 ביוני 1940 (אז נחתם הסכם שביתת הנשק). אם ננתח בקצרה את המערכה על צרפת (הראויה למאמר בפני עצמו), הרי שלוורמאכט היו מספר יתרונות התחלתיים.
מימי לויד ג'ורג', ראש המשלה במלחמת העולם השניה, התנהלה מדיניות של איפה ואיפה כלפי צרפת. אנגליה בפירוש לא רצתה צרפת חזקה מדי, ומאידך לא גרמניה חלשה מדי. האיזון המקודש של המדיניות הבריטית היה אמור להישמר. סידרה של ראשי ממשלה כמו בולדווין, מקדונלד, וצ'מברליין, שאפו להשאיר מצב זה על כנו, לרווחתה של בריטניה. על כן כאשר הכניס היטלר צבא לחבל הריין המפורז, אמר אנתוני אידן, מי שנחשב כנץ: "זו בסך הכל החצר האחורית של גרמניה". למעשה קירב צעד זה את צבא גרמניה לגבולותיה של צרפת.
מאמר שני בסדרה:"אמריקה ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות":מיתוס או מציאות. הסוציולוג מכס ובר (Max Weber) השתמש בספרו "האתיקה הפרוטסטנטית ורוח הקפיטאליזם", שפורסם, לראשונה, ב – 1904 , בחברה האמריקנית כמודל התייחסות בניסיונו להוכיח את הקשר בין האתיקה הפרוטסטנטית והקפיטאליזם. התזה של ובר אומצה ע"י האמריקנים כהסבר לעולם הערכים ונורמות ההתנהגות של האמריקני במרוץ להצלחה כלכלית. הגשמת ה"חלום האמריקני" הייתה מותנית, קודם כול, בקיומם של תנאים כלכליים, חברתיים ופוליטיים, אבל באותה מידה גם בתכונות אישיות מתאימות ובמוטיבציה להצלחה.
מאמר ראשון בסדרה:"אמריקה ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות" – מיתוס או מציאות. החברה האמריקנית מתקופת השלטון הבריטי ועד הקמתה של ארה"ב. התהוות החברה האמריקנית תחת השלטון הבריטי. לאחר ניסיונות כושלים של בריטניה במשך המאה השש-עשרה להקים ישוב קבע, הוקמה ב – 1607 ג'יימסטאון במושבה וירג'יניה, על חוף האוקיינוס האטלנטי, בחלק הדרומי של יבשת צפון אמריקה, וב – 1620 נוסדה פלימות בחלק הצפוני, שקיבל את השם ניו-אינגלנד. עם הקמת שני הישובים הללו הונחו היסודות למושבות הבריטיות באמריקה הצפונית.
מה כל כך מיוחד ומעניין בתולדות הפיקטים