סיפור של הזדהות סופרים עם השואה הארמנית – במלאת מאה שנים לטבח הנורא משנת 1915. השנה מלאו מאה שנים לשואה הארמנית, וכמו שתיקה עצורה שמאסה בהסתר, פרצה הזוועה ביתר שאת. לפתע שמענו הדים בתקשורת הבינלאומית לאותם פשעים חמורים של האימפריה העות'ומנית כלפי האומה הארמנית, ג'נוסייד בכיעורו, פשע חמור נגד האנושות.
שתי שואות התרחשו במרוצת המאה העשרים, הראשונה בשנות מלחמת העולם הראשונה (1915 – 1918), כאשר התורכים טבחו באכזריות מטורפת בבני העם הארמני כמיליון וחצי מבניו, והשניה שפקדה את העם היהודי במלחמת העולם השניה כאשר ששה מיליון מבני עמנו נספו. מספרים מפלצתיים אלה מטעים, שכן מבחינת המכה היתה שואת הארמנים כשואה השניה ליהודים.
הסופר הארמני ורוז'אן ווסגניאן הגיע לביקור בישראל ובצומת ספרים נערכה השקה חגיגית לספרו החדש "ספר הלחישות", המספר בכישרון ובעוצמה את סיפור השואה הארמנית. היום בצומת ספרים בדיזנגוף סנטר בשעה 7 יספר הסופר לקוראים הישראליים על המשא הכבד ועל המורשת של עמו. הרצל חקק נשא בטקס ההשקה דברים כיו"ר אגודת הסופרים העברים פורש כאן את התרשמותו העזה מן הספר שתורגם כמלאכת מחשבת בידיה האמונות של אנני שילון. ערכה את הספר אניטה פרי-סלע. הרצל חקק משוכנע, שספר רב-עוצמה כזה ראוי שיזכה את מחברו בפרס נובל לספרות.
מדי שנה ב-24 באפריל נוהג העם הארמני לציין את יום השואה שלו. הטבח של 1915, אחד האירועים השנויים במחלוקת של המאה ה-20 לא היה רצח העם היחיד במאה השנים האחרונות. רק לפני שנים בודדות טבחו בני שבט הההוטו בבני שבט הטוטסי, לפני כן נהרגו למעלה מרבע מיליון בני אדם בטיהורים האתניים בבוסניה, היו גם רציחות המוניות במהלך מלחמות הודו - פקיסטן, בעת פלישת היפנים לסין ועוד.