שיחה עם ד"ר שמחה ליבוביץ על מנהיגות כמודל לחיקוי, על הדרך לאיכות שירות – ועל העצמת עובדים בנוסח משימות "הישרדות". סיפור על סדנאות שיווק בלב המדבר, איך לוקחים מזה 'צידה לדרך' לאתגרים לעתיד. משך שנים היה שמו של ד"ר שמחה ליבוביץ מוכר, כמי שכיהן בתפקיד מנהל המרכז למנהיגות נאות קדומים. שמעתי פעם את דבריו – ושמתי לב שטרח לשוב למשוואה מאד מיוחדת. בדבריו הצביע ד"ר ליבוביץ על הקשר בין שלושת הקודקודים: איכות – מחיר – שירות. ד"ר שמחה אסף ליבוביץ הוא שם דבר בנושאים שקשורים בייעוץ ובהובלה של תכניות למנהיגות, לניהול, לפיקוד.
בן ציון יהושע הוא מספר ירושלמי מובהק, ואת הקריירה הספרותית פתח בקובץ סיפורים, שטבע את חותמו על שאר הספרים שבדרך: הקובץ "עיר באופק", סיפורים ירושלמים קסומים ומרגשים. מי שעקב אחר המסלול הספרותי של בן ציון יהושע, מצא עצמו מיטלטל בין קובצי סיפורים לבין רומנים חושניים וסוערים כמו "שתיקת התרנגול" ו"דרך המשי" לבין ספרי מחקר וקובצי סיפורי עם. יוצר רב תחומי וצבעוני מאד, ירושלמי מאד, נסחף למחוזות שנעים בין קודש לחול, בשבילי הרפתקאות וסיפורים אנושיים מרתקים.במשך השנים פרסם בן ציון יהושע סקירות על ספרים שונים ועל יוצרים שונים – ועתה אסף בקובץ אחד מבחר מכל סקירותיו, ובצד זה שיבץ סקירות שנכתבו על ספריו. לפנינו אוסף מגוון, שיפרנס דורות של חוקרים.
סרטן בלוטת הערמונית, היא מחלה שבמסגרתה מתפתח גידול סרטני בערמונית (הפרוסטטה), בלוטה במערכת הרבייה הגברית. המחלה מתפרצת כאשר תאים בערמונית עוברים תהליך של מוטציה ופותחים בבולמוס הִתרבות היוצא מכלל שליטה. תאים אלה עלולים להתפשט מחוץ לערמונית אל איברים אחרים בגוף וליצור גרורות סרטניות, במיוחד בעצמות ובקשרי לימפה. התפרצות מחלת סרטן הערמונית עלולה להיות מלווה במיחושים, בקשיים בהטלת שתן, בהפרעות זקפה ובתסמינים אחרים.
בן בן-ארי משורר ניו יורקי, אפשר לומר ישראלי שהגיע מן הארץ לניו יורק בשנת 1976 בשנות העשרים לחייו, לשם הגיע בעקבות כרטיס הפלגה הלוך ושוב, כרטיס שנוצל רק לכיוון אחד. הוא השתקע בתפוח הגדול וסיגל לעצמו מנהגים של תושבי המקום. לאחר התפתחותו העסקית החל לכתוב ולפרסם את ספריו בעצמו, הוא כתב, ערך, הגיה, וייסד את הוצאתו העצמית "בבא" שהיא ראשי התיבות של שמו. ספריו, "סומק בלחייך"/ספר שירה וגם "רציתי להיות מלאך"/ ספר ילדים, שווקו בעבר בחנויות המובחרות, ועדיין ממשיך לשווק בעצמו את ספריו בהצלחה.
חלק שני של הראיון
המשוררת דבי סער, שזכתה לאחרונה בפרס ראש הממשלה לוי אשכול לספרות לשנת תשס"ח, פרסמה שירים רבים בכתבי-עת שונים
פרופ' שמואל מורה, בעל שם עולמי בחקר התיאטרון והספרות הערבית, פרסם מאמרים בכתבי עת מדעיים רבים והרצה באוניברסיטאות בון, לונדון וכן הוזמן להרצאות בקהיר. בשנת 2000 זכה ברוב עם בפרס ישראל בחקר המזרחנות
ארז ביטון, אחד המשוררים הבולטים בעשורים האחרונים, נדמה כי נכנס לתוך הקונצנזוס, נדמה כי שירתו הופכת לאייקון תרבותי רב ערך. מעניין היה לגלות כי למשורר רב התהודה יש מכלול שירים מאוד צנוע. בראיון ניסיתי להתחקות אחר הדרך שעשה המשורר משירתו המוקדמת עד לשירתו העכשווית.