דוח מוצרי צריכה בני קיימא חזק אינו משפיע על הדולר

טריפקס, 28/08/2008



דוח מוצרי צריכה בני קיימא חזק אינו משפיע על הדולר
מאת ג´ון קיקלייטר, אנטוניו סוסה    ענת רותם

• הירידה במדד המחירים לצרכן של גרמניה מחזקת את ההיפוך של האירו
• הלירה שטרלינג נחלשת בשל דוחות הכנסות המעידים על משבר הדיור
• התאוששות במחירי הסחורות מסייעת למטבעות הסחורות
• הין מחכה למידע על מצב הכלכלה האמריקנית

דוח מוצרי צריכה בני קיימא חזק אינו משפיע על הדולר

הזמנות של מוצרי צריכה שיוצרו בארה"ב עלו באופן לא צפוי ב-1.3%, דיווח משרד המסחר בוושינגטון ביום רביעי. במידה מסויימת העלייה בהזמנות משקפת עלייה בביקושים מחו"ל בשל הדולר הזול יחסית. למעשה, למרות העליות שרשם לאחרונה, שער החליפין של הדולר עדיין זול מאוד יחסית לחמש השנים האחרונות. אכן, ערכו הנמוך של הדולר עשוי כעת לגרום לשיפור משמעותי במאזן התשלומים של ארה"ב בשל ביצועי יצוא טובים. יתרה מכך, ירידת מחירי הסחורות, בעיקר של הנפט, צפויה להקל על הלחצים החיצוניים שמופעלים על הכלכלה האמריקנית. לארה"ב יש גירעון בחשבון השוטף של כמעט 6% מהתמ"ג והכלכלה האמריקנית מרוויחה כאשר מחירי האנרגיה זולים. אך מכיוון שישנה האטה בכלכלה העולמית סביר להניח שהביקושים למוצרים מארה"ב ירדו גם הם. יתרה מכך, חלק מחברי הבנק הפדראלי חוששים מאוד שהעלייה שנרשמה לאחרונה בפעילות הכלכלית קשורה לשימוש קצר טווח בהחזרי מסים, לפי סיכומי ישיבת ועדת השוק הפתוח האחרונה שהתפרסמו ביום שלישי. למעשה, לפי החוזים העתידיים על ריבית הבסיס, ישנו סיכוי של 90% שהבנק הפדראלי לא ישנה את הריבית.

שוק ה-מט"ח היה מאוד תנודתי אתמול (ד´) ורוב המגמות התוך יומיות נשלטו על ידי גלים של מימוש רווחים. אף על פי כן, האירו טיפס כנגד הדולר אחרי שאקסל וובר, נשיא הבונדסבנק של גרמניה וחבר בעל זכות הצבעה בבנק המרכזי של אירופה אמר שהפחתת ריבית תהיה "מוקדמת". אכן, למרות הירידה שנרשמה לאחרונה במחירי הנפט, הבנק המרכזי של אירופה עדיין חושש מאוד מהאינפלציה ומהשפעות משניות של מחירי הנפט. בלי קשר להערות הבנק המרכזי של אירופה, הדולר היה חזק מאוד בחודש האחרון ואנו מצפים שמגמה זו תימשך בהמשך.

הירידה במדד המחירים לצרכן של גרמניה מחזקת את ההיפוך של האירו

במהלך יום המסחר האירופי ביום רביעי האירו נהנה מהתאוששות צנועה אך עקבית כנגד הדולר, בעיקר בשל הערותיו של אקסל וובר. חבר הבנק המרכזי אמר שהתחזיות להפחתת הריבית מוקדמות והוציא את האוויר מהספקולציות שהתפתחו לאור הטיעון היוני של הבנק המרכזי. אך השוק עדיין סבור שיהיה שינוי בעמדת הריבית. השוק מתמחר 33 נקודות בסיס של הפחתת ריבית (הפחתה בטוחה של 25 נקודות ומחלוקת על הפחתה שנייה) ב-12 החודשים הקרובים – מספר קטן של נקודות פחות מהקריאה של יום שלישי. ההשפעה הצנועה על ציפיות הריבית (ועל האירו עצמו) אינה מפתיעה מכיוון שהיה ברור שהתחזיות להפחתת ריבית כבר צנועות מאוד ומעט סוחרים פונדמנטליים ציפו לפעילות כלשהי בטטו הקרוב. הסוחרים שחשבו שהערותיו של וובר היו המניע הפונדמנטלי היחיד או החשוב ביותר ביום המסחר, פספסו פרסום חשוב בהרבה – הקריאה הראשונית של מדד המחירים לצרכן הגרמני. המדד ירד מהר מהצפוי משיא של 14 שנה ברמה של 3.3% ל-3.1% במהלך חודש אוגוסט. עלייה זו נרשמה בעיקר בשל הירידה של יותר מ-20% במחירי הנפט הגולמי, אך יש לה השפעה מוחשית יותר על תחזית הריבית.

הלירה שטרלינג נחלשת בשל דוחות הכנסות המעידים על משבר הדיור

הליש"ט/ דולר נסחר שוב בטווח ביום רביעי שכן הליש"ט לא התעודדה מהעלייה של 1% בבורסה המקומית ובמקום זה התמקדה בתוצאות המאכזבות של קבלנית הבתים הגדולה בבריטניה. Taylor Wimpey דיווחה על הפסד של 1.4 מיליארד ליש"ט במחצית הראשונה של השנה, וגרמה למשקיעים לחזות מיתון. אך דוח ההכנסה הזה הוא שיקוף תאגידי של מה שהנתונים הכלכליים כבר הזהירו אותנו מבפניו, שהירידה במחירי הבתים ובמכירות הבתים גרמה לירידה בפעילות הבנייה. אחרי שהשפעת הנתונים האלה על השוק הסתיימה, נתונים טכניים משמעותיים השפיעו על הליש"ט בשל החזרת פיבונאצ´י משמעותית ב-1.83. היום הנתונים הפונדמנטליים צפויים להשפיע יותר על תנועת המחירים. דוח מחירי הבתים של Nationwide, דוח מגמות המסחר של CBI וסקר אמון הצרכנים של GfK צפויים להתפרסם היום ולספק מידע על השפעת מגזרי הדיור, עסקים וצריכה על הצמיחה.

התאוששות במחירי הסחורות מסייעת למטבעות הסחורות

הדולרים האוסטרלי, ניו זילנדי וקנדי עלו בסוף יום המסחר ביום רביעי בשל נתונים כלכליים והתאוששות כללית במחירי הסחורות. מה שחיזק את המטבעות היה ההתאוששות במחירי הנפט הגולמי – אשר משקף את קבוצת חומרי הגלם כולה. מחירי הנפט עלו זה יום המסחר השלישי ברציפות ונסגרו מעל 118 דולר לחבית שכן הסוחרים חוששים מפני הוריקן גוסטב שעושה את דרכו במעלה מפרץ מקסיקו. עד עתה העלייה היתה איטית יחסית, אך אם ייגרמו נזקים או עיכובים במשלוחים ו/או בזיקוק הנפט, תיבחן שוב רמת 122 דולר לחבית. מבחינה כלכלית, את הדולר הניו זילנדי הניע דוח אמון העסקים לחודש אוגוסט. מדד הסנטימנט השתפר בצורה מפתיעה לשיא של תשעה חודשים שכן תחזית המכירות הפכה לחיובית זו הפעם הראשונה מזה מספר חודשים הודות לנסיגה במחירי חומרי הגלם וירידת הריבית.

הין מחכה למידע על מצב הכלכלה האמריקנית

הין היפני נמכר בצורה צנועה לעומת המטבעות העיקריים ביום רביעי שכן עליות מתונות בבורסה ומחסור באירוע סיכון משמעותי גרמו לסוחרים הפונדמנטליים להעלות ספקולציות על עתידו של מסחר ה-carry. ציפיות הפרשי הריבית (ההפרש בין תחזיות הריבית למטבעות עם תשואה גבוהה ונמוכה) המשיכו לרדת שכן הליש"ט והדולר האוסטרלי קיבלו משקל נוסף אחרי נתונים מאכזבים. אך לא היה כמעט שינוי בסיכון. המצב עשוי להשתנות כאשר התיקון לתמ"ג של הרבעון השני של ארה"ב יתפרסם היום, שכן הוא יספק תחזית לא רק לביקושי היצוא אלא גם יעודד ספקולציות בנוגע להכנסות של בנקים גדולים בארה"ב – המקור למחיקת החובות בעולם ולמשבר האשראי עצמו.

מקור: DailyFX.com 
מסחר במט"ח

תגובה למאמר
לדיון המלא בפורום


פרסום בדף זה?
צור קשר