אימגו מגזין מאמרים

כתב עת בנושאי תרבות ותוכן

בתיאבון לכולכם וחג עצמאות שמח


התמונה של רמי נוידרפר

לרגל יום העצמאות הממשמש ובא אנו נפגין גאווה לאומית ונתהדר במאכליהם של עמים אחרים, אותם כולנו אוהבים לטעום בעת ביקורינו בחוצלארץ

זהו את המאכלים והמשקאות הבאים, ומאיזו מדינה הגיעו אלינו. אם תוכלו לציין היכן ניתן לטעום מהם בארצנו הקטנטונת, יודו לכם כל באי האתר.

1. מהו המאכל הלאומי שבתמונה- מה שם המלון?

src=http://www.e-mago.co.il/images4/dish1.jpg

2. זהו מאכל טעים להפליא, הנאכל בדרך כלל לארוחת הבוקר, הוא עשוי מלב, כבד וריאות של כבש, קצוצים ומטוגנים בחלב של כליות כבשים , עם בצל ושיבולת שועל. אחר כך מבשלים את זה עם קיבה או מעיים של כבש. לאכול וללקק את האצבעות!! (אני חטפתי ממנו בחילה עזה, אבל זה לא דוגמה). 3. מהו המשקה שבתמונה? מהו האלכוהול הנכון להכנתו? src=http://www.e-mago.co.il/images4/dish2.jpg 4. זהו מעדן משובח אך קשה להכנה, הוא עשוי מבשר כריש רעיל, שכדי להוציא ממנו את רעילותו, קוברים אותו בחצץ למשך 12 שבועות, עד שירקיב. גם אז יש לו ריח חזק של אמוניה, דומה לחומרי ניקוי ממשפחת האקונומיקה, ולכן נוהגים לאכול אותו על קיסם כשביד השניה סותמים את האף. מי שאינו מסוגל לאכול את זה ולקנח ביין שרף חזק, נחשב במדינה זו לחלשלוש. 5. מהו המאכל שבתמונה, ממה הוא מקבל את צבעו? מהו סודה של ההכנה הנכונה? src=http://www.e-mago.co.il/images4/dish3.jpg 6. בני העם הזה אינם יכולים לחיות ללא המאכל הלאומי שלהם, שריחו מצחין את הארץ כולה. באופן בסיסי הוא עשוי מכרוב שנתנו לו להרקב במשך חודשים בתוך סיר הטמון באדמה, ביחד עם דגים באושים , בשר מיובש והרבה תבלינים חריפים המסווים את הטעם הבסיסי האיום. יש למאכל הזה מאות אם לא אלפי וריאציות, ולא תהיה ארוחה באותה מדינה שבה לא יגישו לכם אותו בגאווה. 7. לכאורה מאכל פשוט להכנה, וטעים, למי שאוהב דברים כאלה. כאשר אני ניסיתי להכין אותו, יצאה לי עיסה צמיגה וקשה. src=http://www.e-mago.co.il/images4/dish4.jpg 8. את המרק הזה תוכלו עדיין למצוא במסעדות בארץ. הוא עשוי מדופן של קיבה של בהמה גסה, ורק זקני העדה, במידה שנותרו כאלה, עדיין מסוגלים לאכול אותו. בני העם מאמינים , כי אם תאכלו אותו על הבוקר, תיעלם לכם החמרמורת. 9. במדינה יפה זו, יגישו לכם את המאכל זה בכל יום, כשטעמו וריחו מזכירים מטבחים צה"ליים בשנים הרעות, בימי חמישי. בני העם החביבים מתגאים מאד במעדן הלאומי הזה, ואני אישית לא מבין מדוע. src=http://www.e-mago.co.il/images4/dish5.jpg 10. זהו פאי ממולא בבשר יונים קצוצות, מכיל בצל, ביצים, פטרוזיליה, מלמעלה מפזרים סוכר. אני אכלתי את זה שם , מאד אהבתי. 11. מה זה? מה יש בפנים? איפה אוכלים את זה? src=http://www.e-mago.co.il/images4/dish6.jpg 12. זהו מעין ממרח, עשוי משמרים, שאוכלים אותו על טוסט. יש לזה טעם, איך נגיד בעדינות? עָז 13. טוב זה קל ופשוט. מהם שני הנוסחים המרכזיים של המאכל? src=http://www.e-mago.co.il/images4/dish7.jpg

14. ולסיום - משקה לאומי, יותר מדויק, מתחרה על הכתר - זהו משקה אלכהולי עשוי מצמח האגבה הכחולה, ואת ייחודו נותנת לו התולעת הצפה בתחתית הבקבוק. יודעי דבר יתקנו אותי שזה כנראה זחל... שיהיה....

הוסף תגובה חדשה

CAPTCHA

משהו קטן לוודא שאינך רובוט. משתמשים רשומים מדלגים

ענה לשאלה / השלם את החסר

הנצפים ביותר

מאמרים נוספים מאת רמי נוידרפר